Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ion Bobeică pe simezele Muzeului Banatului Montan din Reșița

4 octombrie, 2022 - 18 octombrie, 2022

Ion Bobeică pe simezele Muzeului Banatului Montan din Reșița
Marți, 4 octombrie 2022, începând cu ora 16:00, la sediul Muzeului Banatului Montan din Reșița, situat pe bulevardul Republicii nr. 10, va avea loc vernisajul expoziției personale a artistului plastic Ion BOBEICĂ, “LUMEA CA TEATRU” – retrospectivă pictură.
Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Caraș-Severin, Ion Bobeică, s-a născut la 5 octombrie 1944, în localitatea Răzvad-Dâmbovița. A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” din București, cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București – secția scenografie, iar din anul 1986 a fost pentru mulți ani scenograf al teatrului reșițean G A Petculescu, actualul Teatru de Vest, demonstrând că scenografia și pictura sensibilizează sufletele iubitoare de frumos, artă, invitând privitorul să pășească în „ universul mirabil care-l poate desfăta cu sublimul tonurilor, al liniilor, cu luminile și umbrele dătătoare de limpezimi„, cum admirabil a surprins criticul de artă Maria Diana Popescu.
Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Ion Bobeică s-a manifestat ca scenograf realizând peste 100 de spectacole, cât și ca pictor, având în palmares 18 expoziții personale, dar și expoziții de grup și colective, în țară (Reșița, Timișoara, Bacău, Craiova, Hunedoara, Piatra Neamț, Cluj, Sibiu, Râmnicu Vâlcea etc.) și în străinătate (Serbia, Ungaria, Franța, Republica Moldova, Germania, Bulgaria ). A participat la numeroase tabere de creație (fiind organizator și colaborator a peste 20 de tabere de creație) și a participat și expus la saloane prestigioase de artă. Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare și de stat din: România, Franța, Germania, Israel, S.U.A., Ungaria, Bulgaria, Serbia și Republica Moldova.
Artistul Ion Bobeică a obținut în întreaga sa activitate, numeroase premii și decorații, diplome de merit și excelență.
Suntem onorați și bucuroși să găzduim vernisajul maestrului Ion Bobeică, o Retrospectivă a sufletului artistului incontestabil, expoziție sugestiv intitulată „LUMEA CA TEATRU”!
Manager interimar:
Livia MAGINA

Details

Start:
4 octombrie, 2022
End:
18 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=496845829121831&set=a.475778941228520

Organizer

Muzeul Banatului Montan Reșița
View Organizer Website

Venue

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Google Map
View Venue Website