Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

La Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț s-a deschis expoziția temporară„Mirodeniile – povești cu gust”

18 octombrie, 2023 - 31 ianuarie, 2024

La Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț s-a deschis expoziția temporară„Mirodeniile – povești cu gust”
De-a Lungul istoriei, #mirodeniile au jucat un rol important în toate culturile Lumii, exprimând bunăstarea și poziția socială, fiind utilizate în scop culinar, curativ sau în diferite ritualuri magice și religioase. Strămoșii noștri Le-au cunoscut și folosit, pe cale empirică, iar informațiile s-au transmis, din generație în generație, sub forma poveștilor și Legendelor. Datorită aprecierii Lor, mirodeniile au dobândit, în timp, o mare valoare comercială. în prezent, acestea sunt folosite în întreaga Lume, existând o tendință de creștere a interesului față de beneficiile Lor.
Expoziția cuprinde informații despre fascinanta istorie a mirodeniilor, despre calitățile culinare și vindecătoare ale acestora. Sunt expuse 28 de mirodenii, cu varietățile Lor și cu formele diferite de utilizare. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, printre acestea, cea mai scumpă mirodenie din lume. Vor putea afla originea speciilor de plante, care sunt părțile, din componența acestora, utilizate pentru a da savoare mâncărurilor și pentru obținerea remediilor terapeutice. Cei interesați pot testa monstre olfactive de uleiuri aromatice, expuse prin intermediul unui modul interactiv.
Adresăm mulțumiri colegilor muzeografi – coordonatori proiect Tudor Anca Andrei, Tofan Florin Cătălin și conducerii Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău.
Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Start:
18 octombrie, 2023
End:
31 ianuarie
Event Category:
Website:
https://cmnn.ro/expozitie/mirodeniile_la_muzeul_de_stiinte_naturale_piatra_neamt/

Organizer

Complexul Muzeal Național Neamț

Venue

Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț – Complexul Muzeal Județean Neamț
Romania + Google Map