Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ligeti Festival Transylvania la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca – 26 mai – 4 iunie 2023

26 mai, 2023 - 4 iunie, 2023

Ligeti Festival Transylvania la Muzeul de Artă
26 mai – 4 iunie 2023
Vernisaj: 26 mai 2023, ora 17:00
Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 26 mai – 4 iunie 2023, expozițiile „Ligeti – Pictor de lumi muzicale” și „Ligeti la UAD”, organizate în cadrul Ligeti Festival Transylvania.
Nu există o sondare mai profundă a creației unui compozitor decât explorarea schițelor sale. Fundația Paul Sacher din Basel, păstrătoarea colecției de manuscrise ale lui György Ligeti ne prezintă expoziția ”Ligeti – pictor de lumi muzicale”, o fascinantă etalare a schițelor compozitorului. Cei care vor deschide perspectiva unică spre acest univers mai puțin cunoscut sunt Heidy Zimmermann, responsabilă a colecției Ligeti din cadrul Fundației ”Paul Sacher” și Felix Meyer, directorul emerit.
Expoziția de arte vizuale „Ligeti la UAD” este inspirată de universul muzical ligetian, conținând lucrări semnate de studenți ai Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, cu premierea celor mai reușite creații. În compoziție, Ligeti s-a inspirat în mod constant din pictură, grafică și sculptură. Poate însă muzica lui să devină sursă de inspirație pentru artele plastice? Un răspuns afirmativ îl dau studenții Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website