Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lucrarea lunii aprilie 2024 la Muzeul de Artă Tulcea: „VESTITOR” (tuș cu penița, laviu și acuarelă pe hârtie albă groasă), al cărei autor este Pantea Rareș-Cristian (n. 1957).

1 aprilie - 30 aprilie

În luna APRILIE 2024, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, publicul poate admira „VESTITOR” (tuș cu penița, laviu și acuarelă pe hârtie albă groasă), al cărei autor este Pantea Rareș-Cristian (n. 1957).

”Lucrarea face parte din colecția de grafică a muzeului, fiind donată de către artist în urma Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea” din anul 2022. Lucrarea a fost premiată cu mențiune în cadrul expoziției-concurs. Exponatul poate fi admirat doar în această lună în cadrul expoziției permanente, fiind, de regulă, păstrat în depozitul colecției.”

 

 Rares Pantea, care a fost un copil-star-desenator, a debutat profesionist in jurul anului 1984, tocmai ca neoconservator în plină alternativă optzecistă. Pictura lui s-a infiletat perfect la grafoductul bine exersat, care la rândul său e alimentat de o atentă cultură vizuală. […]

Cu statură, concentrare și eschive contondente de matador, personajul public Rareș Pantea este, în distribuția profesiunii de artist din zilele noastre, un singuratic alergător de cursă lungă și un fost tânăr furios. De pe poziția sa artistică, ar înfige convins suliți banderillas în taurul împăiat al experimentalismelor, ori în taurul rănit al bad-painting-ului. ”

Detalii

Începe:
1 aprilie
Se termină:
30 aprilie
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.icemtl.ro/exponatul-lunii-aprilie-2024-la-muzeul-de-arta/

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Grigore Antipa nr. 2
Tulcea, Tulcea 820017 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare