Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 15:00, Asociația Da’DeCe și Muzeul Municipiului București vă invită la o masă rotundă ONLINE despre colaborarea dintre instituțiile de învățământ și instituțiile culturale din București în ce privește valorificarea educațională a patrimoniului muzeal într-un mod creativ și interactiv.

26 septembrie, 2022

Luni, 26 septembrie 2022, la ora 15:00, Asociația Da’DeCe și Muzeul Municipiului București vă invită la o masă rotundă ONLINE despre colaborarea dintre instituțiile de învățământ și instituțiile culturale din București în ce privește valorificarea educațională a patrimoniului muzeal într-un mod creativ și interactiv.
Discuția va fi moderată de Mona-Silvia Timofte, educator cultural.
Având ca punct de pornire proiectul „Patrimoniul merge la școală”, realizat în parteneriat de către Asociația Da’DeCe și MMB, vă propunem o discuție despre aspectele practice ale muncii împreună, cât și despre metodele de integrare a patrimoniului cultural drept resursă educațională care favorizează integrarea curriculară.
Participarea online este liberă, vă rugăm să ne confirmați interesul printr-un scurt e-mail trimis la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, până luni, 26 septembrie, ora 12.00.
Dacă doriți o adeverință de participare, vă rugăm să trimiteți un scurt mesaj către Muzeul Municipiului București, gazda mesei rotunde online, la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.
Despre proiectul „Patrimoniul merge la școală”
În cadrul unei echipe multidisciplinare s-au creat trei kituri pedagogice bazate pe patrimoniul Muzeului Theodor Aman, Muzeului de Artă Populară dr. Nicolae Minovici și Colecției de Artă Ligia si Pompiliu Macovei.
Aceste kituri vor sprijini procesele didactice în conformitate cu programa școlară, dar vizează și o mai bună înțelegere în mediul școlar a nevoilor specifice de protejare a patrimoniului.
Fiecare kit este compus dintr-un set de planuri de lecții, incluzând fișe de prezentare ale unor obiecte-cheie, fișe de lucru și materiale didactice video pornind de la colectiile celor trei muzee #MMB.
Ele au fost proiectate cu participarea educatorilor culturali, artiștilor, învățătorilor și copiilor, iar validarea s-a realizat cu ajutorul acestora. Aceste kituri vor putea fi utilizate gratuit de învățători (sau părinți) în asociere cu disciplinele din ciclul primar: ”Dezvoltare personală”, ”Arte vizuale și abilități practice” și ”Muzică și mișcare”.
Kiturile valorifică patrimoniul MMB pentru a permite ca el să devină materie primă pentru parcurgerea curriculei scolare. Aceste kituri-lecții vor putea fi accesate digital de către elevi sau profesori, activitățile putând fi realizate la școală, acasă sau la muzeu.
***
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Patrimoniul merge la școală”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Dată:
26 septembrie, 2022
Categorii Eveniment:
,
Site web:
https://www.facebook.com/events/821984432138855/?ref=newsfeed

Organizatori

Muzeul Municipiului București
Asociația Da’DeCe

Loc de desfășurare

Muzeul „Theodor Aman” – Muzeul Municipiului București
Str. C.A. Rosetti nr. 8
București, București 010283 Romania
+ Hartă Google
Telefon
021.314.58.12
Vezi site-ul web Loc de desfășurare