Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Mediaş: expoziţia “Copilăria de altădată”

28 mai @ 23:08 EET

afis COPILARIA MEDIAS

Expoziţie la Muzeul Municipal Mediaş – ,, Copilăria de altădată,,

În data de 25 aprilie 2014, de la ora 13.00, vă invităm la deschiderea expoziţiei cu titlul ,, Copilăria de altădată,, la Muzeul Municipal Mediaş, din cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şiTineret.

Expoziţia cuprinde peste 50 de jucării din colecţia domnului Marian Spătariu din Braşov. Printre jucăriile străbunicilor noştri veţi putea vedea un cărucior pentru gemeni, căluţ-balansoar, tricicletă, păpuşi din ceramică, maşinuţe şi multe, multe altele.

Expoziţia este una inedită, concepută într-o anume viziune, în care muzeul nu este un loc unde sunt depozitate rămăşiţe ale trecutului, ci un loc dinamic si plin de viaţă, în care oamenii vin in contact cu viaţa altor oameni. Numeroasele jucării prezente în expoziţie ne aduc aminte un adevăr simplu: viaţa noastră devine istorie la un moment dat. Cu ajutorul lor ne întoarcem în timp, în vremea copilăriei.

Este o expoziţie extrem de interesantă, pentru că însăşi lumea jucăriilor este de o diversitate uluitoare. O lume în care păpuşi, animale, instrumente de tot felul sunt date copiilor ca să se bucure şi se vor bucura şi vizitatorii, revăzându-le. Expoziţia îşi doreşte să facă cunoscut publicului larg tezaurul de jucării, mobilier miniatural şi piese vestimentare care ilustrează copilăria, arătând bogăţia spirituală a lumii satului.

Veţi putea intra în lumea copilăriei, la muzeu, în perioada 25 aprilie-30 mai 2014.

Vă aşteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
23:08 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,