Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoșoaia: expoziția de artă „Transilvania frumuseții”, artist Flavius Lucăcel

19 noiembrie, 2023 - 31 decembrie, 2023

Joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 10:00 se va deschide la Galeria Cuhnia a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția de artă intitulată
„Transilvania frumuseții” a artistului Flavius Lucăcel, curator Daniel Săuca.
Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 19 noiembrie 2023, ora 13:00.
„Patria pictorului Flavius Lucăcel este Transilvania. O poți privi prin ferestrele sufletului. La fel cum Transilvania se arată, pe fereastră, ca zestrea femeii măritate. Transilvania e și „Fecioara despletită”, „Noaptea nunții”, „Zâmbetul mamei” ori „Florile bunicii”. Frumusețea vieții cu rost. Amintirea femeilor care au rostuit viața satului transilvănean. Prea multe din casele din Transilvania lui F. Lucăcel sunt astăzi pustii. Satul copilăriei e părăsit. Mai trăiește doar în „Amintirile mamelor”. Pictorul ne adună în imaginara azi „Casă de oaspeți”. Aici mai trăiesc țoalele, ștergurile, tot ceea ce au lucrat vieți la rând femeile satului. Transilvania e și frumusețea acestor lucruri de mână, pe care artistul le transfigurează într-un amurg blând, precum „Silvaniile scufundate”. De pe „Cărările satului” de altădată vine spre noi lumina frumuseții și a bunătății. Din Valea Vaserului până la Râpa Roșie, din Runcu Salvei până în Apuseni, din Valea Someșului până în Valea Arieșului, din Țara Silvaniei până în Țara Lăpușului…”
Curator, Daniel Săuca, manager Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj
Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 decembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.
Parteneri: Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația culturală „CreArt”, Editura Școala Ardeleană.
Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro

Details

Start:
19 noiembrie, 2023
End:
31 decembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/7162789493752585/

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website