Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoșoaia: expoziția de pictură „O viață” a artistului Ion Gîtlan la Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”

11 mai, 2023 - 28 mai, 2023

Începând cu data de 11 mai 2023, Galeria Cuhnia va găzdui expoziția de pictură
intitulată O viață a artistului Ion Gîtlan.
Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 28 mai 2023.
”Pictorul Ion Gîtlan este un sentimental al observației directe . El vede peisajele şi este atât de atras de ele încât nu se poate desprinde până când nu vine în atelierul lui şi le redă pe pânză. Genul artistic pe care îl abordează este de mare sensibilitate şi de mare fineţe.
Ceea ce face Ion Gîtlan cu peisajele sale este o recreare a unor sentimente născute din peisaje care sunt aproape comune, pe care aproape că le-am trece cu vederea foarte uşor dacă nu am fi într-o stare specifică creaţiei. Sunt peisaje din centrul vechi al Bucureştiului, peisaje de iarnă, cele mai multe, tablouri extrem de puternice. A se vedea că nu este un viscol în peisajele de iarnă, ci se simte o mângâiere a apropierii de iarnă.” Marius Tița, critic de artă
Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, ora 14:00, iar începând cu ora 15:00, pictorul Ion Gîtlan și criticul de artă Marius Tița vă invită, în Sala Scoarțelor din Palat, la un Artist Talk.

Details

Start:
11 mai, 2023
End:
28 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/218059597632784/?ref=newsfeed

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website