Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoșoaia: expoziția foto-documentară Principele George Valentin Bibescu, pionier al automobilismului și aviației românești, aflată în patrimoniul Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.

1 iunie, 2023 - 2 iulie, 2023

Începând cu data de 1 iunie 2023, Galeria Parter, Palat va găzdui expoziția foto-documentară intitulată Principele George Valentin Bibescu, pionier al automobilismului și aviației românești, aflată în patrimoniul Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.
Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 2 iulie 2023.
Excentricul Principe George Valentin Bibescu, aviator temerar și un pasionat de automobile, a fost un promotor al sporturilor cu motor din România. Personalitate marcantă a perioadei interbelice și ultimul proprietar al Domeniului Brâncovenesc de la Mogoșoaia, acesta a avut o activitate profesională impresionantă.
Nepot de fiu al Domnitorului Gheorghe Bibescu și al Principesei Zoe Basarab Brâncoveanu, Principele George Valentin Bibescu, s-a născut în București, la 3 aprilie 1880. Tatăl său, Principele George Bibescu era membru al Institutului Francez, absolvent al școlii militare Saint Cyr, ofițer de stat major în armata franceză, autor al mai multor lucrări de istorie premiate de Academia Franceză, iar mama sa, Pricipesa Valentina Bibescu, era Contesă de Caraman Chimay. Ilustra ascendență și educația, au facilitat cariera internațională a viitorului pionier al automobilismului și aviației românești.
Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 03 iunie 2023, ora 16:00.

Details

Start:
1 iunie, 2023
End:
2 iulie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=672850884851709&set=a.587591083377690

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website