Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mogoșoaia: expoziția „REFLECȚII CONTEMPORANE: DIALOG ÎNTRE PICTURA FIGURATIVĂ ȘI OMUL MODERN” a artistului Victor-Lucian Costăchescu

14 martie - 31 martie

Joi, 14 martie 2024, se va deschide la Galeria Ghețăria a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția intitulată „REFLECȚII CONTEMPORANE: DIALOG ÎNTRE PICTURA FIGURATIVĂ ȘI OMUL MODERN” a artistului Victor-Lucian Costăchescu, curator dr. Roxana Pasculescu.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 20 martie 2024, ora 15:00.
Picturile lui Victor-Lucian Costăchescu sunt despre călătorie și nu despre destinație. Sunt despre o călătorie completă, despre legătura dintre protagonist și poveste, dintre imagine și privitor, dintre lume și subiect.
Călătoria pentru care este cunoscut Victor-Lucian Costăchescu începe cu o pictură. Artistului îi place să se concentreze pe micile momente care alcătuiesc călătoria, micile momente care alcătuiesc o mare poveste.
Arta lui este un mod complex și plin de culoare de a privi lumea și o modalitate de conectare cu natura. Rolul artei în societate este de a oferi un spațiu pentru ca oamenii să se reunească și să-și împărtășească experiențele.
„Având asumată lecția înaintașilor picturii, artistul se construiește pe sine în mod distinct și distins. El își crează opera plastică odată cu construcția interioară a propriului sine captivat de subiect și evoluează frumos și armonios de la o lucrare la alta. Registrul său tematic este vast și cuprinde subiecte multiple din toate genurile picturii de la peisaj la compoziție, natură statică și portret. Expoziția de față prezintă în special marine pictate într-o viziune unică încărcată de dinamism, de vibrație și de culoare.
Dar mai ales în culoare artistul își definește propriul stil reflexie a sinelui, își crează practic opera.
Universul complex al artei lui Victor Costăchescu atrage, incită și invită privitorul să participe direct la subiectul fiecărui tablou.
Arta domniei sale este originală și amprentează un stil capabil de bogate creații și în viitor”.
Geta Deleanu
Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 martie 2024 și poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00
Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Jurnal de București, Amos Press.

Details

Start:
14 martie
End:
31 martie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=854492300020899&set=gm.7169559963093132

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Ilfov 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website