Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Moștenirea săsească”, o expoziție care prezintă cultura săsească din Transilvania, ajunge la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației.

13 mai, 2023 - 3 septembrie, 2023

“Moștenirea săsească”, o expoziție care prezintă cultura săsească din Transilvania, ajunge la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor” din Sighetu Marmației.
Expoziția a fost organizată la Muzeul ASTRA din Sibiu și aduce în atenția publicului maramureșean o parte importantă din istoria și patrimoniul cultural al sașilor din Transilvania care va contribui la înțelegerea mai profundă a culturii săsești și la promovarea diversității culturale.
Moștenirea săsească va oferi vizitatorilor o perspectivă muzeografică asupra modului de viață specific satului tradițional săsesc, cu biserici impunătoare, școli încăpătoare, case mari și frumoase și străzi rânduite.
Vizitatorii au ocazia să descopere elementele semnificative ce definesc patrimoniul săsesc, exemplificate prin obiecte de mobilier pictat, piese de port popular, textile și obiecte de ceramică din secolele XVIII și XX.
De asemenea, expoziția va prezenta un segment special dedicat emigrării sașilor, un fenomen care s-a desfășurat în mare parte în perioada postbelică și după anul 1990, cu un impact semnificativ asupra comunității săsești și a zonelor în care aceștia au locuit de-a lungul secolelor.
Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, ora 19.00 la Muzeul Etnografic al Maramureșului „Francisc Nistor”, cu ocazia evenimentului Noaptea muzeelor!
✍️ Camelia Stefan, curator expoziție, Muzeul ASTRA

Details

Start:
13 mai, 2023
End:
3 septembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=730270658936582&set=a.547821003848216

Organizer

Muzeul Etnografic al Maramureșului – Sighetu Marmației
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic al Maramureșului
str. Bogdan Vodă nr. 1
Sighetu Marmației, Maramureș Romania
+ Google Map
View Venue Website