Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită să vizitați, în perioada 21 septembrie – 15 octombrie 2023, o amplă expoziţie de pictură și artă decorativă, care reunește lucrări ale artiștilor clujeni Teodor Botiş și Manuela Botiș, intitulată „Pulsațiile vieții”, dedicată Profesoarei Elena Constanța Botiș, Soție și Mamă.

21 septembrie, 2023 - 15 octombrie, 2023

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 21 septembrie – 15 octombrie 2023, o amplă expoziţie de pictură și artă decorativă, care reunește lucrări ale artiștilor clujeni Teodor Botiş și Manuela Botiș, intitulată „Pulsațiile vieții”, dedicată Profesoarei Elena Constanța Botiș, Soție și Mamă.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 21 septembrie 2023, de la ora 17.00. Cu această ocazie, vor lua cuvântul ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, respectiv Horia Bădescu și Gelu Teampău-Luca.

Pictorul clujean Teodor Botiş s-a născut în 20 august 1938, în Gherla, judeţul Cluj. A frecventat cursurile secţiei de pictură a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, clasa profesorului Aurel Ciupe, absolvind în 1962. Artistul a desfăşurat o intensă activitate didactică, mai întâi la Facultatea de Desen din cadrul Institutului Pedagogic (1962-1973), apoi la catedra de pictură a Institutului „Ion Andreescu” (1974-1994). Membru al Filialei Cluj a Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1969, a deschis zeci de expoziții personale și a participat la peste 300 de expoziţii de grup, în ţară şi în străinătate, având lucrări în colecţii personale şi muzee din țară și de peste hotare. A fost distins cu numeroase ordine, premii şi diplome de excelenţă.

Absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, clasa prof. univ. Vasile Crişan şi conf. univ. Raveca Brânzaş, Manuela Botiş a participat, din 1986 până în prezent, la peste 300 de expoziţii de artă decorativă şi pictură, atât în țară, cât și în străinătate. Din 1996, artista este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, iar din anul 2012 este membră a Organizaţiei Olympic Fine Arts. Lucrări semnate de artistă se află în colecții particulare din Europa, Asia, America, Australia. A fost distinsă cu numeroase premii, medalii și diplome de excelență.

Details

Start:
21 septembrie, 2023
End:
15 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.macluj.ro/exhibitions/pulsatiile-vietii-teodor-botis-manuela-botis

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website