Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită să vizitați, în perioada 5 – 16 octombrie 2022, expoziția personală de pictură a artistului Dumitru Ivan.

5 octombrie, 2022 - 16 octombrie, 2022

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 5 – 16 octombrie 2022, expoziția personală de pictură a artistului Dumitru Ivan. Vernisajul va avea loc în data de 5 octombrie 2022, de la ora 18:00.

Dumitru Ivan (n. 1938, Sighișoara) a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. După obținerea diplomei, în 1966, devine cadru didactic la Școala Populară de Arte din Cluj, unde va activa până în 1983. În ultimul deceniu al regimului comunist, decide să emigreze și se stabilește în Statele Unite ale Americii. Pe parcursul carierei artistice, a participat la numeroase expoziții de grup în străinătate (Titograd, Berlin, Tel Aviv, Moscova, Bruxelles, New York) și în România. Totodată, a avut numeroase expoziții personale la New York, Rapid City, Boulder, Essen, Budapesta, Heidelberg, Cluj-Napoca (în anii 1967, 1968, 1978, 1980, 2005) apreciate de public și criticii de artă. În aproape șase decenii de creație, Dumitru Ivan s-a consacrat prin lucrări care abordează teme dinamice prin conținut și expresie. Peisajele și autoportretele sale sunt incursiuni într-o lume artistică puternic marcată de dorința artistului de a trata spațiul și timpul dintr-o perspectivă proprie. Portofoliul artistic s-a dezvoltat în acest sens în mod organic pe parcursul deceniilor, iar lucrările figurative sau nonfigurative reflectă nu doar stabilitate structurală, ci și o dorință de aventurare în diverse dimensiuni ale expresiei artistice.

Lucrările lui Dumitru Ivan se regăsesc în colecții particulare din România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Belgia, Germania, Franța, Israel, SUA, respectiv în colecții publice în Cluj, București, Galați etc.

Detalii

Începe:
5 octombrie, 2022
Se termină:
16 octombrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.macluj.ro/exhibitions/dumitru-ivan-pictura

Organizator

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare