Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă Constanţa vă invită, pe 21 mai, la ora 16, la finisajul și lansarea catalogului expoziției ,,Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda.

21 mai, 2023

Cu prilejul Zilelor Constanței, Muzeul de Artă Constanţa vă invită, pe 21 mai, la ora 16, la finisajul și lansarea catalogului expoziției ,,Undeva în timp”, semnată de artista Florica Prevenda. În spiritul sărbătoririi diversității și a multiculturalității, pentru care spațiul dobrogean este renumit, evenimentul se consituie drept un prilej de adunare a comunității aromâne din care și artista face parte. Societatea Culturală Aromână (Sutsata Culturală Armânească) a contribuit substanțial la tipărirea catalogului expoziției și, alături de Muzeul de Artă Constanța, este gazda evenimentului.
Expoziția, care s-a bucurat de un real succes, fiind vizitată de peste 2500 de vizitatori, inclusiv cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor va fi itinerată la Muzeul Banatului Montan. Este, așadar, ultimul prilej, pentru public, să ia parte la o experiență senzorială cu totul ieșită din comun, prin care artista ne împărtășește trăirile sale, legate de un timp și un loc uitate de lume: copilăria sa, petrecută într-un sat din inima vastei câmpii a Bărăganului.
Florica Prevenda este o artistă născută la Dor Mărunt. Exponent al generației sale, artista a expus de-a lungul timpului în galerii din New York, Londra, Bruxelles, Milano, Salonic, Cracovia, Rotterdam, Bonn, Tirana, dar și în țară, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, la MNAR București, la Muzeul de Artă Timișoara, precum și în galerii private din țară și din străinătate.
În anul 2005, artista a fost distinsă cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.
Curatorul expoziției și coordonatorul proiectului este Mădălina Mirea
Evenimentul beneficiază de sprijinul următoarelor instituții:
Muzeul de Artă Constanța, Consiliul Județean Constanța, Muzeul Banatului Montan Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Sutsata Culturală Armânească (Societatea Culturală Aromână).
Parteneri Media: TVR Cultural, Radio Constanța, Modernism.ro, Propagarta, Observator Cultural.
Sponsori: Crama Trantu Murfatlar

Organizer

Muzeul de Artă Constanţa

Venue

Muzeul de Artă Constanţa
Bulevardul Tomis nr. 82 - 84
Constanţa, Romania
+ Google Map
View Venue Website