Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca organizează, în perioada 27 aprilie-14 mai 2023, expoziţia de grup „În Mormânt, Viață”

27 aprilie, 2023 - 14 mai, 2023

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și Asociaţia Eleon vă invită joi, 27 aprilie 2023, de la ora 18.00, la deschiderea expoziţiei de grup „În Mormânt, Viață”, în prezența curatorului Ion Grigorescu și a unora dintre artiștii expozanți. Expoziția conține lucrări ale artiștilor: Paul Gherasim, Marin Gherasim, Vasile Gorduz, Matei Lăzărescu, Dacian Andoni, Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Ana-Maria Ariciu, Livia Bălan, Mircea But, Sorin Câmpan, Remus Dragomir, Sorin Dumitrescu, Constantin Flondor, Mariana Gheorghiu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, István Kancsura, Vasile Lefter, Laurențiu Mogoșanu, Elena Murariu, Lila Passima, Christian Paraschiv, Horea Paștina, Nicolae Procopan, Mihai Sârbulescu, Radu Șerban, Monica Timofei, Paul Timofei și Bogdan Vlăduță.

Organizată în zilele Învierii, expoziția propune o meditație asupra vulnerabilității și efemerului vieții, precum și a posibilității omului de a-și depăși statutul de ființă creată, pentru a participa la viața Creatorului său. Lucrările redau teme laice sau explicit religioase, punctând experiențe și idei ce caracterizează căutarea și drumul către transcendent. Artiștii explorează, într-un mod inevitabil personal, acest drum și ne împărtășesc din profunda sensibilitate a acestei căutări.

Asociația Eleon sprijină activități sociale, filantropice și culturale. Este organizatoarea expoziției itinerante „Crucea, de la comunitate la comuniune”, care a celebrat 100 de ani de la Marea Unire și s-a desfășurat în perioada 2017-2019, în țară și în străinătate.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, în perioada 27 aprilie-14 mai 2023. Programul de vizitare este de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Details

Start:
27 aprilie, 2023
End:
14 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://www.macluj.ro/exhibitions/in-mormant-viata

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website