Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca vă invită să vizitați, în perioada 10-28 mai 2023, expoziția „Ecouri din sacralitate”

10 mai, 2023 - 28 mai, 2023

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită să vizitați, în perioada 10-28 mai 2023, expoziția „Ecouri din sacralitate”. Vernisajul va avea loc în data de 10 mai 2023, de la ora 18.

„Ecouri din sacralitate” este o expoziție de grup prin intermediul căreia artiștii expozanți ne prezintă diversele ipostaze ale sacralității, sub forma unor lucrări care ne oferă o incursiune aparte într-o lume a spiritualului și a credinței. Dincolo de limitele vizibile și fizice ale lucrărilor, vizitatorul expoziției poate intra în contact cu o lume artistică plină de elemente simbolistice vizibile sau sugerate. Creațiile artistice devin mesagere nu numai ale unei sacralități generale, ci și ale uneia marcate de elemente și viziuni individuale. Aici vorbim de o diversitate convergentă și de o structură de gândire care trec de limitele vizibilului pentru ochiul uman și fac o incursiune într-o lume personală și unică. Deși expoziția se află sub un paladiu bine definit, nu putem să nu observăm divergența viziunilor și a structurilor de creație care marchează această expoziție. Sacralitatea, în acest context, devine o punte între public și spațiul mental intim al artistului. Expoziția este o structură bicefală, unde complementaritatea dintre fizic și spiritual rulează paralel pe simezele spațiilor de expoziție.

Artiști expozanți: Adorján Ilona, Bányay-Kedves Krisztina, Bányay Júlia, Balázs László, Bordy Margit, Coman-Sipeanu Olimpia, Csata Hermina, Darvay Tünde, Farkas Melinda, Felházi Lenke, Forró Ágnes, Gally A. Katalin, Giurgiu Antonela, Horváth Gyöngyvér, Jarda Pavel, Kolozsi Tibor, Koncz-Münich Judith, Koncz-Münich András, Labancz Cișmașiu Ágnes, Lepedus Ildikó, Lukács Solymossy Éva, Marincaș Mira, Oprișa Cristina Gloria, Palkó Csaba, Palkó Ernő, Sabău-Trifu Cristina, Starmüller Katalin, Starmüller Géza, Szemák Zsuzsa, Székely Géza, Tornay Krisztina, Tudoran Clara – Livia, Valovits László, Varga Diána, Vdovkina Anastasia, Zilahi Nonó, Zoltán Katy.
Curatori: Sabău-Trifu Cristina, Iakob Attila.

Details

Start:
10 mai, 2023
End:
28 mai, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website