Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea de a vă invita la expoziția de grafică “Explorări”, semnată Theodor Romilă

13 martie - 14 aprilie

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de grafică “Explorări”, semnată Theodor Romilă, miercuri, 13 martie, la ora 18.00.
Născut în Turda pe 1 iunie 1999, Theodor Romilă are o licență (2021) și un masterat (2023) obținute la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Grafică.
În prezent este doctorand la aceeași universitate.
A avut expoziții personale la Galeria de Artă “Valer Suciu” din Turda și participări la expoziții de grup în țară dar și în Bulgaria, Italia sau Spania. A beneficiat de burse Erasmus, studiind câte un semestru la Accademia di Belle Arti di Brera, Milano și la Accademia di Belle Arti di Bari, Italia.
“Theodor Romilă este un tânăr artist cu totul special. Spre deosebire de majoritatea colegilor lui de generație care folosesc tehnici digitale, sau caută să se facă remarcați prin instalații intermedia cu teme de actualitate socio-politică, el dimpotrivă recuperează măiestria și virtuozitatea desenului clasic prin subiecte inedite care transced realitatea.
Travaliul lui artistic demonstrează un talent remarcabil în stăpânirea mijloacelor de expresie și o aprofundare temeinică a valențelor desenului, înțeles ca artă majoră, dezvoltat după modele de valoare tradițională inițiate de marii maeștri, dar abordat printr-o viziune personală, pathos postmodern și reverie creativă. Folosind cu predilecție creioane conté și grafit pe suporturi de hârtie de dimensiuni variabile, el cercetează subiecte simple sau elaborate compozițional, cu aceeași acribie a detaliului și a întregului, în raporturi de lumină – umbră – penumbră, în care materialitatea formelor este redată cu rafinament. El transferă imaginile aparent realiste, parcă surprinse de o lentilă fotografică profesionistă, în înscenări artistice ample, cu titluri evocatoare, deschizând astfel teme de meditație asupra vieții și condiției umane, cu tentă filozofică și substrat cultural.
Rareori am întâlnit un artist de talia lui Theodor Romilă, capabil să dovedească la o vârstă atât de tânără, o maturitate și sensibilitate artistică de anvergura unui maestru, care și-a definit deja stilul, dar caută în continuare esența expresiei artistice în alcătuiri, gesturi și chipuri cotidiene, înțelese prin prisma unei transfigurări simbolice de natură metafizică.” (prof. univ. dr. habil. Dana Fabini)
Vernisajul va avea loc în prezența artistului.
Expoziția rămâne deschisă până pe 14 aprilie.
Curator: Ada – Simona Biriș

Detalii

Începe:
13 martie
Se termină:
14 aprilie
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/events/391686553806968/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare