Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Dunării de Jos organizează în perioada 24 –27 aprilie 2023, în cadrul proiectului Atelierele Muzeului, atelierul de pictură, intitulat ”În așteptarea florilor de mai”

24 aprilie, 2023 - 27 aprilie, 2023

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 24 –27 aprilie 2023, în cadrul proiectului Atelierele Muzeului, atelierul de pictură, intitulat ”În așteptarea florilor de mai”

Locul de desfășurare al atelierului de lucru este Secția Etnografie, situată la parterul blocului Arcadia, din strada 1 Decembrie 1918.
Persoanele interesate să participe la atelier, sunt așteptate să se înscrie, la numărul de telefon 0746051267, persoana de contact Virginia Oană.
Taxa de participare: 2 lei/persoană.

Marile muzee ale lumii adăpostesc lucrări de artă în care sunt surprinse aspecte din natură.
Natura, ne-a fascinat întotdeauna prin formele, culorile și mireasma florilor, indiferent de anotimp. Ne-a bucurat privirea și sufletul, dar ne-a oferit și o bogată sursă de inspirație artistică. Florile
simbolizează lumea multicoloră, paradisiacă, dar trecătoare, frumusețea, armonia, dragostea, tinerețea și puritatea. În folclorul românesc, floarea subliniază caracterul fugitiv al frumuseții feminine.
Luna mai, denumită în termeni populari, luna florilor sau Florar, dă startul florilor de salcâm, de tei și liliac, poienile sunt pline de bujori și de narcise, iar grădinile abundă de trandafiri și garofițe, de
stânjenei, de lăcrămioare, panseluțe și de alte câte și mai câte. Holdele de grâu încep a da în copt, iar macii sângerii și albăstrelele se bucură în soare.
Acest întreg tablou al naturii, vor încerca să îl transpună în lucrările lor și participanții la atelierul de pictură .

Vă așteptăm cu drag !
Șef birou, Secția Etnografie,
Virginia OANĂ

Details

Start:
24 aprilie, 2023
End:
27 aprilie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Dunării de Jos
View Organizer Website

Venue

Muzeul Dunării de Jos. Secția de etnografie și artă populară
Str. 1 Decembrie, bl. A17, parter (Arcadia)
Călărași, Călărași 910019 Romania
+ Google Map
View Venue Website