Loading Events

« All Events

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 5 – 30 iulie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția de artă vizuală ,,ÎN CĂUTAREA FERESTREI”. Vor fi expuse lucrări semnate de : Elena Maria Alisavetei, Mirela Viziteu-Ungureanu, Leonard Viziteu și Dorel Găină.

5 iulie - 30 iulie

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 5 – 30 iulie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția de artă vizuală ,,ÎN CĂUTAREA FERESTREI”.
Vor fi expuse lucrări semnate de : Elena Maria Alisavetei, Mirela Viziteu-Ungureanu, Leonard Viziteu și Dorel Găină.
Așa cum menționa Demonstene Șofron, curatorul evenimentului expozițional, Elena Maria Alisavetei s-a remarcat în expoziții alternative diverse, mai ale la Florența, Regio Emilia și Luco di Mugelo. Lucrările sale se regăsesc în expoziția permanentă deschisă la sediul &rmei Viziteu SRL, de pe Calea Națională 32, Botoșani.
Mirela Viziteu Ungureanu, doctor în arte vizuale a deschis peste 30 de expoziții personale și a participat la peste 50 de expoziții de grup, în țară și în străinătate. A prezentat, de asemenea, work-shop-uri la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, scenografe pentru spectacolul de teatru ,,Păcală” (Teatrul de Nord Satu Mare), a coordonat cursurile de arte vizuale desfășurate la Centrul Educațional de zi ,,Sollievo”, a făcu ilustrații pentru ,,Carte de rugăciuni pentru copii” . A realizat pictură murală și are lucrări în colecțiile muzelor din Atena, Bratislava și Cluj-Napoca.
Leonard Viziteu a absolvit Facultatea de Teatru și Film (Universității ,,Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, și Facultatea de Artă Plastică și Design din cadrul UAD-ului clujean, Departamentul foto-video-procesare computerizată a imaginii, nivel master, student al prof. univ. dr. Dorel Găină. Actorul se regăsește în echipa Teatrului Anima Art, cu roluri în Pinochio, Jack și Vrejul de fasole, Scufița roșie, Crăiasa Zăpezii.. Aristul fotograf a semnat
procesarea video la Păcală, pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare.
Profesorul universitar doctor Dorel Găină a avut multe expoziții memorabile, în țară și în afara acesteia, precum : ,,End Ultra/real vs Meta-real”, ,,12 cai năzdrăvani”, ,,Neopictura”, ,,Condiția zborului”, ,,Ego-Gragi”, ,,Micul Prinț”, ,,Nego+ated Reali+es”, ,,Keep in Touch”, ,,Hand Made”, ,,Meninele”, ,,Memoire, histoire et strategie”, ,,Bouche a bouche-ar+stul”.
Cei patru expozanți se regăsesc pentru prima dată împreună într-o expoziție și, în premieră, la Botoșani
Vernisajul: sâmbătă, 6 iulie 2024, ora 11.
Prezintă: Demonstene Șofron, curator eveniment, jurnalist artă/cultură și prof. univ. dr. Dorel Găină – Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.
Vă așteptăm la o nouă întâlnire cu actul artistic, cu stări și sentimente, cu pasiune pentru oameni și artă !

Details

Start:
5 iulie
End:
30 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo?fbid=970638785072032&set=a.472589001543682

Organizer

Muzeul Județean Botoșani
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Botoșani
Str. Unirii nr. 15
Botoșani, Botoșani 710221 Romania
+ Google Map
View Venue Website