Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are plăcerea de a anunța deschiderea unei noi microexpoziții ce prezintă lucrările Studenților Programului de studii Arte Plastice Baia Mare – Pictură, Licență.

16 aprilie @ 08:00 - 23 aprilie @ 17:00 EEST

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are plăcerea de a anunța deschiderea unei noi microexpoziții ce prezintă lucrările Studenților Programului de studii Arte Plastice Baia Mare – Pictură, Licență.

Această expoziție este parte a proiectului «Patrimoniul Viitorului», care își propune să evidențieze creațiile tinerilor artiști și să ofere un spațiu de exprimare și descoperire în cadrul comunității.

Expoziția Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan este coordonată de Greti Adriene Papiu și Adrian Prykop, doi dascăli remarcabili, implicați în formarea și îndrumarea viitorilor artiști. Lucrările prezentate reflectă diversitatea și creativitatea studenților, oferind publicului o perspectivă asupra talentului și abilităților acestora.

 

„Un experiment propus de către studenții de la licență ai Programului de studii Arte Plastice – Pictură, Centrul Universitar Nord – Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în care avem pe o dimensiune fixă, miniaturală  diverse forme de expresie ale portretului, de la chip – semn distinctiv al identității noastre, la simbolul divin în om, evoluția viului dinspre tenebre spre lumină, înseamnă dezvăluire incompletă sau trecătoare  a persoanei pendulând între reperele de reprezentare modernă și contemporană.

Portretul face parte din preocupările și motivele principale de investigare pe care studenții le aprofundează în cadrul materiilor studiate, în multiple forme de redare plastică, dar și tehnică specifice personalității fiecăruia.”

Conf. univ. dr. Greti Adriene Papiu

 

Vernisajul expoziției Transfigurare și reinterpretare – Portretul între modern și contemporan va avea loc marți 16 aprilie, de la ora 14.00, la sediul muzeului strada 1 Mai, nr. 8.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» își propune să fie un loc de întâlnire și de promovare a artei, iar această expoziție vine să confirme angajamentul nostru în susținerea și valorificarea creațiilor tinerei generații de artiști.

 

Vă așteptăm cu drag la vernisaj pentru a descoperi arta contemporană în interpretarea studenților Programului de studii Arte Plastice Baia Mare!

Details

Start:
16 aprilie @ 08:00 EEST
End:
23 aprilie @ 17:00 EEST
Event Category:
Website:
https://muzartbm.ro/2024/7417/

Organizer

Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”
Str. 1 Mai nr. 8
Baia Mare, Maramureș 430331 Romania
+ Google Map
Phone
http://www.muzartbm.ro