Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova sărbătorește știința și cercetarea, pe data de 30 septembrie 2022, prin evenimentul NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI.

30 septembrie, 2022

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova sărbătorește știința și cercetarea, pe data de 30 septembrie 2022, prin evenimentul NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI.

Cercetătorii și pasionații de știință își dau întâlnire, la începutul acestui weekend, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare, în care publicul va avea ocazia să cunoască oamenii din spatele cercetătorilor și să înțeleagă mai bine cât de importantă este munca de cercetare pentru viața de zi cu zi.

Vineri, începănd cu orele 17.00, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova devine un laborator de cercetare pentru cei mici și cei mari.

Publicul, de toate vârstele, are ocazia de a descoperi o lume fascinantă, plină de microorganism, cu ajutorul microscopului electronic, alături de cercetători și muzeografi profesioniști. Vizitatorii au de asemenea șansa de a explora știința prin aplicații, demonstrații și interacțiuni în domeniul mineralogiei: roci, soluri și meteoriți. În cadrul atelierului de antropologie, cei interesați au acces la informații privind determinațiile corpului uman, tipurile constituționale și profilurile antropologice. Dacă v-ați întrebat vreodată de ce unii oameni au pielea închisă, părul blond sau ochii foarte migdalați precum cei din Asia, ei bine, aici veți afla răspunsurile.

Grădina Botanică Bucov va fi prezentă în cadrul evenimentului prin standul în cadrul căruia publicul va păși în universul plantelor și unde va avea ocazia să afle informații extrem de interesante despre semințe, soiuri și îngrijirea acestora.

Dacă sunteți pasionați de știința viitorului, atunci vă veți putea juca cu cei mai neașteptați roboți creați de copii de toate vârstele. De la roboți cu senzori și până la fascinanții roboți lego, împreună vom învăța să construim viitorul.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori, care au ocazia să interacționeze cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 se organizează simultan în 25 țări, iar peste 400 orașe vor fi gazed ale evenimentului ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

În România, Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022 se desfășoară în 26 orașe, fiind cel mai potrivit eveniment pentru toți cei care au o minte curioasă, își doresc să înceapă o carieră în cercetare sau sunt, pur și simplu, pasionați de știință. În cadrul evenimentului, vizitatorii au ocazia să realizeze, alături de cercetători, cele mai trăsnite experimente, să vadă și să asculte prezentările celor mai inovative proiecte, iar concursurile și surprizele vor face experiența participării una de neuitat.

Toți cei pasionați de știință, cercetare, experimente și ateliere demonstrative sunt așteptați așadar, între orele 17.00 și 22.00, la Palatul Culturii Ploiești, Sala Rotondă, etajul I .

Știința este frumoasă și ne ajută să pătrundem în misterele lumii.

Hai la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022!

 

AGENDA EVENIMENTULUI

 

Ora Partener / Expozant Descriere activitate
17:00 Deschidere eveniment – prezentarea expozanților
17:00-22:00 Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova Atelierul de mineralogie și paleontologie. Cristale, roci, geode, fosile. amoniți
17:00-22:00 Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova Lumea microscopică.

Misterele restaurării

18:00-22:00 Grădina Botanică Bucov Universul plantelor: semințe, soiuri.

Lumea celulară văzută prin microscopul electronic

18:00-22:00 Institutul de Antropologie Fr. Rainer, Academia Română și

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

Profilul antropologic corporal

Forme și tipologii constituționale. Diferențe și adaptări ale corpului uman în funcție de mediu și cultură. Atelier intercativ pentru toate vârstele

17:00-22:00 Grupul de robotică RO2D2 al Colegiului Național Mihai Viteazul Ploiești Școala viitorului. Ateliere demonstrative cu ajutorul roboților

Detalii

Dată:
30 septembrie, 2022
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Str. Erou Călin Cătălin nr. 1
Ploiești, Prahova 100066 Romania
+ Hartă Google