Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Județean Mureș vă invită la primul eveniment special dedicat expoziției BARABÁSILAB: TIPARE ASCUNSE, unde îl vom avea ca invitat pe fizicianul dr. Mátyás László. E

17 iunie, 2023

Muzeul Județean Mureș vă invită la primul eveniment special dedicat expoziției BARABÁSILAB: TIPARE ASCUNSE, unde îl vom avea ca invitat pe fizicianul dr. Mátyás László. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2023, de la ora 12.00 – ghidaj în limba maghiară și de la ora 13.00 – ghidaj în limba română, în clădirea Muzeului din Cetatea Târgu Mureș.

Participarea la eveniment se va face pe baza biletului de vizitare a Muzeului, în valoare de 15 lei adulți, 3 lei studenți/elevi sau 7 lei pensionari. Locurile sunt limitate, rezervările se fac telefonic la numărul 0749-912.992 sau prin e-mail: pr@muzeulmures.ro

Lector dr. László Mátyás, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti, Miercurea-Ciuc:

„M-am născut în Gheorgheni şi tot aici mi-am desfăşurat studiile elementare, gimnaziale şi liceale. În 1997 am absolvit Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu o diplomă de profesor de fizică și masterat în fizică. Din 1997 am fost doctorand la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta, obținând diploma de doctor în 2002. În 2002 am fost cercetător invitat la Institutul Max Planck, iar în perioada 2003–2005 am fost bursier „Marie Curie” la Universitatea Liberă din Bruxelles. Din 2007 sunt cadru didactic al Universităţii Sapientia.

Expoziția BarabásiLab este o reprezentare interesantă a lumii contemporane ale cărei elementele vii sau neînsuflețite pot fi interconectate. Reprezentarea acestor relații conduce de la bun început la o vizualizare extrem de interesantă. Bineînțeles, în spatele anumitor imagini se află și aspecte cantitative, care pot reflecta semnificaţia anumitor noduri sau forța anumitor conexiuni.”

Vă așteptăm cu drag,

Echipa Muzeului Județean Mureș

Details

Date:
17 iunie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Google Map