Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 9 noiembrie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2), care îl va avea ca invitat pe Vladimir Arsene, unul dintre cei mai importanți arhitecți români.

9 noiembrie, 2023

Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 9 noiembrie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd Ion C. Brătianu, nr 2), care îl va avea ca invitat pe Vladimir Arsene, unul dintre cei mai importanți arhitecți români.
***
„România este într-un haos veșnic, cu care încercăm să ne obișnuim și care, pe lângă toate pericolele și nenorocirile, are și unele avantaje în libertatea de creație arhitecturală.
Caracteristica orașului constă în arhitectura sa eclectică și tocmai acest eclectism specific bucureștean îi conferă valoare, această amestecătură de stiluri, toate afectate de un manierism dâmbovițean. Nu este vorba despre a păstra o imagine coerentă, deoarece tocmai această incoerență este cartea de identitate a orașului, ea reflectând, de fapt, oscilația tradițională între Orient și Occident.
În aceasta constă originalitatea și atractivitatea arhitecturii bucureștene, iar clădiri noi, de calitate, care depășesc scara celor interbelice, se înscriu, de fapt, în evoluția în salturi a mediului construit autohton”.
Vladimir Arsene
***
Arhitectul Vladimir Arsene este absolvent al Facultății de Arhitectură din Bucuresti. La finalul anilor ’70, s-a stabilit la New York. A lucrat cu firme mari de arhitectură americane, a acumulat experiență în proiectare și s-a întors acasă pentru a pune în aplicare cunoștințele acumulate și pentru a schimba ceva în spațiul public bucureștean. A înființat biroul din București, cu sedii în New York și Istanbul, dezvoltând proiecte de mare amploare care au reprezentat puncte cheie în definirea spațiului arhitectural românesc. A realizat un număr impresionant de construcții reprezentative și spații publice, cariera sa desfășurându-se între New York și București. Construcțiile sale au primit numeroase premii și distincții, în diferite țări, dar au și provocat controverse și contestații.
***
Coordonator al Conferințelor de Joi: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin
Preț bilet: 10 lei

Details

Date:
9 noiembrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/804534528028343

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București 030167
București, București 030167 Romania
+ Google Map