Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Literaturii Române organizează Concurs de Poezie pentru tineri – București 2023, Selecție pentru Atelierul de creație „Poezie în viață” (elevi și studenți), susținut de scriitoarea Nina Vasile.

29 septembrie, 2023 - 22 octombrie, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române organizează Concurs de Poezie pentru tineri – București 2023, Selecție pentru Atelierul de creație „Poezie în viață” (elevi și studenți), susținut de scriitoarea Nina Vasile.

Scopul acestui concurs este selectarea primei grupe de lucru pentru ceea ce constituie Atelierul de Creație „Poezie în viață” ce se va desfășura săptămânal pe parcursul anului școlar 2023-2024.
Componența juriului: Nina Vasile (scriitoare, doctor în filosofie, coordonatoarea Concursului de Poezie), Simona Popescu (poetă, profesor universitar doctor), Cristina Ispas (critic literar), Claudiu Komartin (poet, critic, coordonator al Clubului de lectură Institutul Blecher) și prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Elevii și studenții interesați (cu vârste între 14 și 25 ani) pot trimite maximum zece (10) pagini cu poeme, până la data de 22 octombrie 2023, la adresa de e-mail mina.bechen30@gmail.com, sau la adresa Muzeul Național al Literaturii Române, Strada Nicolae Crețulescu 8, București, cod poștal 010341, pentru Nina Vasile.

Atașat documentului, elevii și studenții vor trece numele, prenumele, vârsta, numele liceului sau al facultății, telefon și e-mail.

Concursul se adresează în primul rând tinerilor, fie ei studenți sau elevi de liceu, interesați de ceea ce Atelierul propune, mai apoi, iubitorilor de poezie și tinerilor autori. În perioada 23 – 29 octombrie se va desfășura jurizarea, iar din 4 noiembrie va fi lansat Atelierul și vor fi anunțați câștigătorii.

Atelierul de Creație „Poezie în viață”, al cărui caracter, dar și structura singulară au avut rezultate dintre cele mai interesante în poezia actuală românească, are deja o istorie de zece ani, desfășurată din anii 90 până în 2007.

Detalii*: la 0728 494038, Nina Vasile.

* Premiile constau în cărți și obiecte. Câștigătorii pot participa gratuit pe parcursul anului școlar 2023-2024 la Atelierul de creație Poezia în viață. Vor experimenta tehnici de scriitură, modalități de creativitate poetică sau existențială. Pot cunoaște noile generații de poeți, personalități din literatură, muzică, teatru, pictură, dans sau alte domenii de cunoaștere. La finalul anului școlar, cu frecvență săptămânală a Atelierului, se va edita o antologie a celor mai bune poeme scrise în Atelier de către participanți. Primii 14 participanți, câte 7 selectați din ambele categorii, vor constitui o serie și un grup de lucru săptămânal, timp de un an școlar. La finalul acestei perioade cei mai buni dintre aceștia vor fi debutați la una dintre editurile ce colaborează cu organizatorul proiectului.

Details

Start:
29 septembrie, 2023
End:
22 octombrie, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website