Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 13 septembrie 2022, la spectacolul „DesFacerea lumii sau Spectacol în aer liber”, după Nina Cassian, cu inserții poetice semnate Nichita Stănescu și Marin Sorescu.

13 septembrie, 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită marți, 13 septembrie 2022, ora 20.30, sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la spectacolul „DesFacerea lumii sau Spectacol în aer liber”, după Nina Cassian, cu inserții poetice semnate Nichita Stănescu și Marin Sorescu.
Spectacolul este prezentat publicului în cea de-a doua zi a Festivalului Internațional de Poezie București, ediția a XII-a, un festival cu tradiție, care creează un dialog între literatură și artele spectacolului, dar și a celei de-a XI-a ediții a Târgului Național al Cărții de Poezie.
Interpretează: Roxana Guttman, Dan Codreanu și Naomi Guttman.
Dramatizarea și adaptarea după scrieri de Nina Cassian, Nichita Stănescu, Marin Sorescu: Roxana Guttman. Distribuție și regia: Roxana Guttman, Naomi Guttman, Dan Codreanu. Spectacolul este atins de aripa regizoarei Cătălina Buzoianu.
Cătălina Buzoianu a fost premiată de nenumărate ori pentru spectacole memorabile, în ţară sau în străinătate. A fost decan al Facultăţii de Teatru (UNATC) după 1990. A descoperit şi lansat actori. A scris cărţi despre teatru, despre oamenii de teatru, despre personaje de teatru. Cătălina Buzoianu a fost iubită atât de spectatori, cât și de propria breaslă. A murit la 3 august 2019, la 81 de ani, cu mândria celui din urmă spectacol ce-i purta semnătura, la Muzeul Național al Literaturii Române, „Am iubit iubirea”.
„Cuvintele mor când nu sunt citite, când n-ai cui să le spui. Cred că acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de «cuvintele închise într-o carte». De carte, de artă, de cultură. E vital să ne redescoperim, să ne regăsim (cu stupoare, uimire și chiar durere, uneori) în VIUL dintre coperțile unei cărți, în VIUL dintre culorile unui tablou, al unei piese de teatru. E șansa noastră de a ne salva, evadând într-o altă realitate, care e tot a noastră. Așa cred. Așa simt”, mărturisește Roxana Guttman.
Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
13 septembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/836909594134121/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map