Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul Național de Istorie a României și Fundatia Social-Culturala a Romilor ”Ion Cioaba” anunță lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor „Ion Cioabă”, primul astfel de „muzeu” din România.

9 octombrie, 2022

Lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor, la Muzeul Național de Istorie a României
Muzeul Național de Istorie a României și Fundatia Social-Culturala a Romilor ”Ion Cioaba” anunță lansarea Muzeului Virtual al Holocaustului Romilor „Ion Cioabă”, primul astfel de „muzeu” din România. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului și va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, începând cu ora 15ꓽ00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.
Muzeul Virtual al Holocaustului Romilor este rezultatul proiectului cu același nume, inițiat și coordonat de fundație în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022 și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (sesiunea proiecte culturale, sesiunea II/2022, aria Artă Digitală și Noile Medii). Obiectivul principal al proiectului este acela de a face cunoscut trecutul istoric al romilor din timpul Holocaustului.
Conținând o serie de informații în format bilingv (română-engleză), documente și imagini de arhivă din colecțiile Fundației„Ion Cioabă” și ale instituțiilor partenere, printre care se numără și Muzeul Național de Istorie a României, acest proiect virtual reprezintă o importantă sursă de documentare pentru generația tinerilor romi, pentru istorici, cercetători, studenți, dar și pentru publicul larg. De asemenea, prin intermediul mărturiei supravieţuitorilor sunt prezentate aspecte ce țin de deportarea romilor în Transnistria, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
***
Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” (Cluj), Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, Romani Glinda (Suedia), Asociația Partida Romilor Pro-Europa.
Vă așteptăm cu drag!

Organizator

Muzeul Național de Istorie a României – București
Telefon
+40 21 315 82 07
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare