Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției temporare intitulată „Vârstele Imaginației – Lumi din elemente LEGO®”.

21 aprilie - 24 mai

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției temporare intitulată „Vârstele Imaginației – Lumi din elemente LEGO®”.
Această expoziție inedită va fi accesibilă publicului începând cu ziua de duminică, 21 aprilie 2024.
Expoziția va fi găzduită la sediul muzeului situat în Bulevardul Republicii nr. 235, Bârlad, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă în lumi construite cu migală și imaginație folosind celebrele cărămizi LEGO®.
Tradiționala Expoziție a Asociației Brickenburg, cuprinzând construcții din elemente LEGO(R) și fotografii din curentul Toy Photo, organizată în colaborare cu Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, își asteaptă vizitatorii, începând cu data de 21 aprilie.
Evenimentul, deschis pentru public în perioada 21 aprilie – 24 mai, se adresează tuturor categoriilor de vârstă si aduce în atenția vizitatorilor construcții originale realizate din elemente LEGO(R) de membri ai Asociației Brickenburg, modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă din colecții private, precum și abordari vizuale, în manieră Toy Photo, din întrepătrunderea universului fizic cu lumi imaginare.
Fiind un an aniversar al universului Star Wars pentru fanii sistemului LEGO(R), în 2024 împlinindu-se 25 de ani de la producerea primului set din această temă, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă diverse personaje, nave spatiale, vehicule etc. reproduse la diverse scări și construite din celebrele cărămizi.
Interpretări ale lumilor urbane, începând din antichitate și până în prezent, precum și vehicule contemporane complexe vor putea fi, de asemenea, admirate în cadrul expoziției.
Secțiunea Toy Photo este de natură să provoace imaginația publicului, urmând a fi expuse lucrări vizuale ale fotografilor din acest domeniu, Mihai Mârza și Eduard Mate din Romania și Jonathan Baxter din Statele Unite ale Americii.
Cei doi artiști Toy Photo români vor expune lucrări noi, surprinzând momente remarcabile din călătoriile lor, iar seria de fotografii realizate de artistul american dorește să aducă în atenție, prin prisma utilizatorilor de piese LEGO(R), interesul, dorința și necesitatea extinderii omenirii în Spațiul Cosmic.
Jonathan Baxter, născut în UK si actualmente trăind în SUA, este un împătimit al sistemului LEGO(R) încă din 1971, una din temele sale favorite fiind tema Classic Space, care a fost produsă între 1978 și 1987. El afirmă că în perioada copilăriei a petrecut mult timp privind imaginile din cataloage și imaginându-și diverse aventuri în Spațiul Cosmic ale echipajelor în miniatură. Această pasiune l-a condus la maturitate către abordarea Toy Photo și reprezentarea în fotografii a propriilor povești științifico-fantastice.
Toți cei interesați sunt invitați să descopere universul fascinant al „Vârstelor Imaginației” începând cu data menționată, cu program de vizitare de marți până duminică între orele
08:00 16:00.
Vă așteptăm cu drag !
Cu prețuire,
Echipa muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad
Organizator: muzeograf Gabriela ALBU

Detalii

Începe:
21 aprilie
Se termină:
24 mai
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3767509230192848&set=a.1374870466123415

Organizator

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare