Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad găzduiește pe parcursul lunii octombrie expoziția personală a artistei hunedorene Vali Antonescu „Art Coffee Time”.

1 octombrie, 2022 - 31 octombrie, 2022

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad găzduiește pe parcursul lunii octombrie expoziția personală a artistei hunedorene Vali Antonescu „Art Coffee Time”. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, de ziua internațională a cafelei, și va prezenta domnul profesor Dionisie Gradu.
Licențiată în psihologie, Vali Antonescu, profesor la Colegiul National ”Iancu de Hunedoara”, debutează în cariera sa artistică în anul 2018, expunând, pe parcursul acestor patru ani de activitate, atât în țară cât și în străinătate.
Ceea ce se remarcă inițial în lucrările artistei este folosirea tehnicii acuarelei pe hârtie de bumbac, prin intermediul cafelei ca unic element cromatic, dar și prin îmbinarea tradiționalului cu modernul.
Spre deosebire de alte tehnici realizate prin suprapunerea straturilor de culoare, tehnica acuarelei se bazează pe transparență și fluiditate, menținând vizibilă luminozitatea fondului. Uscarea imediată necesită fără excepție o execuție rapidă a mișcărilor, surclasând astfel ca exigență restul tehnicilor picturale.
Tematica expozițională este diversă, lucrările ilustrând portretele unor personalități consacrate, scene urbane, rurale, istorice și religioase. Echilibrul vizual compozițional și subtonurile sepia evocă nostalgia trecutului, emoționând privitorul și transpunându-l într-un imaginar aproape idilic.
Menționăm că este vorba de o expoziție cu vânzare, care aduce frumusețea mai aproape de oameni, un eveniment care pune preț pe tot ce ține de eleganță, artă și estetică. Trebuie să recunoaștem, odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă ne dorim să oferim celor dragi cadouri inedite care exprimă bunul gust, aprecierea profundă… și, de aceea, pe perioada acestei luni se pot rezerva/achiziționa lucrările preferate.
Așadar, vă invităm, sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 11:00 la Pavilion Muzeal „Marcel Guguianu”, să participați la un minunat eveniment și, de ce nu, să bem cafeaua împreună, având ca sponsor principal Dallmayr, un nume ce reprezintă calitatea remarcabilă a produselor și serviciilor, cu o tradiție de peste 300 de ani, una dintre cele mai faimoase mărci germane de cafea.
Vă așteptăm cu drag!
Coordonator: muzeograf Gabriela ALBU

Detalii

Începe:
1 octombrie, 2022
Se termină:
31 octombrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeul.vasileparvan/posts/pfbid02tk16SxLnWQwx8JDfRNYb4faFktVcA5NsXqiriER1JMvenEJP8zY86VJUCv9EEMAul

Organizator

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare