Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

O nouă premieră pentru Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa: participarea în cadrul unui proiect expoziţional internaţional pe continentul American

20 septembrie, 2022 - 19 februarie, 2023

Dragi prieteni ne face plăcere să vă anunţăm o nouă premieră pentru Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa: participarea în cadrul unui proiect expoziţional internaţional pe continentul American. La nivel naţional de această expoziţie s-a îngrijit echipa de la Muzeul Naţional de Istorie a României în colaborare cu alte 5 muzee din ţară printre care şi Muzeul Civilizaţiei Gulmelniţa şi alături de alte 20 de muzee din zona Europei de Sud-Est.
Proiectul, intitulat „First Kings of Europe”, este organizat de Institute for the Study of the Ancient World (New York), Field Museum of Natural History (Chicago) şi Canadian Museum of History (Quebec). Deschiderea expoziţiei pentru publicul din New York va avea loc pe 20 Septembrie 2022.
Printre cele 750 de exponate din întreg spaţiul est-european prezentate în faţa publicului american se vor regăsi şi o serie de obiecte din patrimoniul muzeului nostru.

Details

Start:
20 septembrie, 2022
End:
19 februarie, 2023
Event Category:

Organizers

Muzeul Civilizației Gumelnița
Muzeul Național de Istorie a României – București