Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Olteniţa: vernisajul expoziţiei de tapiserie „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”

18 mai @ 02:44 EET

Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa Olteniţa organizează în dată de 15 ianuarie 2015, ora 12:00 vernisajul expoziţiei de tapiserie „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, închinată marelui poet naţional Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale. Expoziţia pe care muzeul o găzduieşte aparţine artistului plastic Lia Maria Andreiță, personalitate marcantă atât în planul artei vizuale cât şi al celei literare, fiind autoarea mai multor expoziţii din ţară şi din străinătate.
Activitatea desfăşurată de doamna Lia Maria Andreiță de-a lungul vieţii pornind de la profesia de diplomat MAE (ministru consilier) cu misiuni în străinătate la Ambasadele României în Franţa şi Italia, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, membră a Academiei Internaţionale de Arta Modernă – Roma, membră a Societăţii Ziariştilor din România, membră a Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor a impus-o ca mesager a României în lume , dar şi ca artist plastic şi scriitoare.
A primit în anul 1985 Premiul Naţional de Tapiserie, în 1995 Diploma de Merit şi Medalia de Argint ale Academiei Internaţionale de Artă Moderna-Roma, în 2004 Medalia Jubiliara ,, Leopardi” a Centrului Mondial de Poezie „Giacomo Leopardi”-Recanati (Italia), opera sa fiind răspândită pe tot mapamondul, în colecţii particulare. Preţuirea pe care artistă o poartă faţă de poetul Mihai Eminescu se reflectă în unele tapiserii dedicate marelui poet roman, a cărui dată de naştere se identifica astăzi cu Ziua Culturii Naţionale. Pentru toţi iubitorii de poezie şi arta acesta este un prilej de bucurie şi omagiere a celui mai mare poet roman, dar şi artei ce i-a fost închinata.
Vă aşteptam în număr cât mai mare să ne fiţi alături la acest eveniment.

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
02:44 EET
Event Category:
Event Tags:
,