Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: COLOCVIILE MUZEULUI ȚĂRII CRIȘURILOR | Invitat Cristian Diaconescu Muzeul Ţării Crişurilor | 2 martie 2023

2 martie, 2023

Din motive obiective și care nu au putut fi anticipate, conferința „Provocări la adresa echilibrului de securitate la nivel regional și global generate de războiul din Ucraina”, programată pentru joi, 2 martie 2023, susținută de către dr. Cristian Diaconescu, ̆ , urmând să fie reprogramată la o dată ulterioară ce va fi anunțată în timp util.
Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri generate de această situație.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Conducerea Muzeului Țării Crișurilor Oradea –
Complex Muzeal
////

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal continuă seria de manifestări cultural-științifice desfășurate sub egida Colocviilor Muzeului Țării Crișurilor, de această dată într-un format inedit, de tipul interviu-dialog. Cei doi protagoniști ai acestui eveniment vor fi Dr. Cristian Diaconescu și Conf. Univ. dr. Simion Eduard, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității Oradea. Evenimentul va fi deschis de Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Organizat de instituția muzeală împreună cu Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării – Universitatea din Oradea și în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, evenimentul va avea loc joi, 2 martie 2023, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române, nr. 1/A), cu începere de la ora 17.00.

Dr. Cristian Diaconescu (n. 1959, București), jurist, diplomat și om politic, este în prezent una dintre cele mai apreciate și autorizate voci ale momentului în materie de politică externă și relații internaționale. Cariera sa profesională a debutat în calitate de judecător, apoi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a ocupat funcții de răspundere, inclusiv cea de Ministru, după ce în anul 2004 a ocupat aceeași funcție în cadrul Ministerului de Justiție.

Activitatea profesională a fost dublată de activitatea didactică și științifică ca membru fondator al Fundației Colegiului Național de Apărare, membru asociat al Jamestown Foundation și profesor în cadrul Colegiului Național de Apărare și al Institutului de Drept și Relații Internaționale.

Partenerul de dialog al reputatului analist de politică externă va fi General de brigadă (r) dr. Eduard Simion care, pe lângă specialitatea de bază infanterie, a activat și ca parașutist militar, ofițer de Intelligence, precum și specialist în Relații Internaționale, trecând prin toate treptele ierarhice ale carierei militare. General de brigadă (r) dr. Eduard SIMION, a înființat Centrul de Excelență NATO HUMINT, cu sediul în Oradea, și a fost primul director al acestuia începând cu anul 2007.

Prin această conferință se dorește o analiză amplă asupra evenimentelor în desfășurare la nivel regional și global. Tematica propusă este una diversă și cuprinzătoare, plecând de la războiul din Ucraina, dar atingând o paletă foarte largă de teme de interes din sfera geopoliticii, relațiilor internaționale și politică externă.

Intrarea este gratuită, în limita a 150 de

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website