Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Expoziția artiștilor fotografi din Rzeszów – Polonia

22 aprilie, 2023 - 25 mai, 2023

Noua expoziție de artă fotografică internațională pregătită publicului vizitator de către Asociația Internațională ”Euro Foto Art” (AIEFA) în parteneriat cu Summit Agro Romania (SAR) și Muzeul Țării Crișurilor Oradea- Complex Muzeal, prin secția Muzeul Orașului Oradea, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO.

Expoziția artiștilor fotografi din Rzeszow – Polonia a fost alcătuită din două cicluri. Primul ciclu având ca generic „Accidente grafice în natură” cuprinde lucrările artiștilor fotografi Martina Bieniarz, Damian Bobrowicz, Bernard Buczek, Artur Czapiga, Ewa Jeżowska-Charchut, Ryszard Kaczmarek, Stanisław Karcz, Małgorzata Korzec, Robert Kozdraś, Rafał Orłowski, Elżbieta Rokosz, Jerzy Skiba, Agnieszka Szafirska, Zdzisław Świeca, Katarzyna Warańska, Alicja Wysocka, Artur Wysocki, Jacek Zembroń, Maciej Zdun, membrii ai Asociației.

Fotografiile expuse au două caracteristici: același format și același concept estetic. Dimensiunea unei singure fotografii, limitată la un pătrat de 10 cm x 10 cm, compoziție specială care impune disciplina grafică. Imaginea trebuie să fie interesantă, semnificativă, poate chiar simbolică. Dacă arată un detaliu, ar trebui să fie suficient de mare pentru ca privitorul să-l vadă. Dacă arată un peisaj, trebuie să vorbească într-o formă grafică clară. Tema aleasă – adică înregistrarea calităților grafice ale unei imagini observate în natură – părea potrivită formatului asumat al lucrărilor. Selectarea materialului s-a dovedit a fi o provocare. Vizionarea fotografiilor într-un format mic necesită ca privitorul să se apropie, să „se uite” la o fotografie dată, să aibă contact aproape fizic cu imaginea. Acesta este un mod diferit, mai intim și individual de a vizualiza expoziția.

Cel de al doilea ciclu intitulat ”Nuduri” au fost alcătuit din 36 de fotografii (în mare parte alb-negru), de o mare sensibilitate în diferite cadre deosebite cum ar fi: în peșteri, natură, în interior și în relație cu mașini (autoturisme) de către artiștii fotografi Patrycja Pitra, Katarzyna Warańska, Rafał Orłowski și Jerzy Skiba. Toate imaginile expuse se pot admira și pe site-ul AIEFA: https://www.eurofotoart.com/efa-exhibition-hals/fiap-exhibition-center-oradea/10/

Asociația Fotografică Rzeszów (RSF) funcționează în Rzeszów. A fost fondată în anul 2005, iar în anul 2011, a fost acceptată în Asociația Artiștilor Fotografi ai Republicii Polone. Din 2013 au un sediu permanent în Galeria Nierzeczywista din Rzeszów, în care funcționează o galerie de artă fotografică, un studio, o cameră obscură și un loc de întâlnire pentru fotografi din localitate. Fiecare dintre membrii are propriul său stil fotografic. Realizările Asociației includ proiecte pe care le-au implementat împreună, cum ar fi inițiativele fotografice internaționale cu grupuri fotografice prietene din Slovacia sau Ucraina, precum și succesele personale ale membrilor individuali RSF. Printre cei 52 de membri creatori se numără laureați ai unor prestigioase competiții internaționale și naționale.

Vernisajul expoziției internaționale va avea loc sâmbătă, 22 aprilie 2023, ora 10:00, în prezența artiștilor fotografi: Elżbieta Rokosz, Katarzyna Warańska, Jacek Zembron și președintele Asociației Jerzy Skiba, în Galeria ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România, din cadrul secției Muzeul Orașului Oradea, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Asociației: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAssociation

Momentele muzicale ale vernisajului vor fi oferite de către reprezentantul Grupului Creștin și Cultural ”Duo Sola Fide” din Oradea, artistul de violă Thurzó Sándor József care va interpreta mai multe piese ale compozitorilor din Polonia: ”Ladic” melodie populară în Re major, ”Prelude”, ”Rota” de Feliks Nowowiejski și ”Nocturne”, Op. 9., Nr 1 de Frédérik Chopin (aranjamente pentru violă solo de Thurzó Sándor József).

O parte din exponate vor putea fi viziona și pe ecranele mijloacelor moderne de transport din municipiul nostru, datorită protocolului încheiat cu AIEFA și OTL SA. Expoziția artiștilor fotografi din Polonia va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până la data de 25.05.2023, de marți până duminică între orele 10:00 – 18:00 (luni închis).

Details

Start:
22 aprilie, 2023
End:
25 mai, 2023
Event Category:
Website:
https://mtariicrisurilor.ro/expozitia-artistilor-fotografi-din-rzeszow-polonia/

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map