Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oradea: Expoziția de artă decorativă – sticlă „Reflexii în timp” de loan Tămăian

25 mai, 2023 - 10 iunie, 2023

Expoziția de artă decorativă – sticlă,. Reflexii în timp” de loan Tămăian Sala de expoziții temporare – Artă, Str. Armatei Române, nr. 1/A Expoziția va fi deschisă publicului până la 10 iulie 2023.
„Am convingerea că sticlarul nu-i doar un muncitor, ci un adevărat artist.” – loan Tamâian

Expoziția este organizată de Muzeul Țarii Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, împreună cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, curator al expoziției fiind dna. Adina Rențea, președinte al Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase.

„Eu vin dintr-o zonă în care sticla se lucrează de peste 200 de ani, din Poiana Codrului, în regiunea Maramureșului. Acolo au lucrat și părinții mei. Pe mine m-a atras materialul în sine. Sticla este un spectacol. Dacă obsen/ăm, ne dăm seama că a intrat în viața noastră mai mult decât ne imaginăm, atât în obiectele utilitare, cât și în cele de decor”, mărturisea loan Tamâian.
Absolvent al Academiei de artă „Ion Andreescu”, promoția 1982, loan Tamâian, urmează un proces treptat și sigur, de autodepășire constantă a propriilor standarde, prin muncă asiduă și pasiune. După absolvire, artistul își desfășoară activitatea în atelierul de creație al fabricii de sticlă din Avrig. Aici, sticlarul loan Tamâian se desăvârșește treptat, experimentând și creând produse unicat, dar și prototipuri destinate producției industriale.

Devine stăpân pe procedeele de prelucrare a sticlei, putându-se concentra pe latura reprezentării valorilor decorative, simbolic metaforice, reluate și amplificate ori, dimpotrivă, simplificate sau inovate, zece ani mai târziu, în propriul atelier „TĂMÂIAN”, deschis în 1992.
Vă așteptăm cu drag!

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
Str. Armatei Române nr.1/A
Oradea, Bihor 410087 Romania
+ Google Map
View Venue Website