Loading Events

« All Events

Oradea: Expoziția Dunga pe firul ierbii, Muzeul Orașului Oradea, 26 iunie – 21 iulie 2024.

26 iunie - 21 iulie

📌Expoziția Dunga pe firul ierbii, organizată în cadrul Zilelor Sfântul Ladislau
📍Vernisaj: 25 iunie 2024🕔16.00
👉Muzeul Orașului Oradea
📅26 iunie – 21 iulie 2024.
🥁În cadrul expoziției vor fi prezentate instalații de tip Nature Art, printuri digitale și documentații video/foto ale unor lucrări realizate de Kinga Lovadi, în străinătate și în România.
Lucrările expuse sunt caracterizate prin respect și sensibilitate față de mediul natural. Sunt mai degrabă niște semne prin care atenția este direcționată asupra frumuseții, valorii elementelor naturale, care de multe ori sunt considerate banale. Datorită caracterului lor efemer, aceste lucrări trec printr-o metamorfoză rapidă de la existență la descompunere. Materia primă de origine organică a acestor instalații nu pângărește, nici nu distruge în vreun fel mediul în care sunt instalate. Prin perspectivele sale personale, artista creează o fuziune alegorică între individ și mediu, întărind asocierea dintre elementele naturale și cele ale corpului uman și constituind premisele unei metafore sugestive a conexiunii indivizibile dintre om și natură.
🎤Expoziția o deschide Hausmann Cecilia, artistă vizuală, designer.
În cadrul vernisajului va avea loc și un recital de vioară 🎻susținut de către Josef Violin.
Lovadi Kinga a absolvit design industrial, la UAD, Cluj-Napoca. Pe parcursul studiilor a beneficiat de burse la universitățile Saint-Luc, din Liège și MOME din Budapesta. În 2015 e invitată la tabăra de artă “Colocviu Interetnic” din Lăzarea, moment care poate fi considerat debutul ei în nature art.
În următorii ani participă la tabere de artă din străinătate (India, Koreea de Sud, Austria) și organizează simpozionul de nature art „PART”, în satul Finiș, cu participarea artiștilor din România și Ungaria, si cu implicarea copiilor din sat.
Vă așteptăm!

Details

Start:
26 iunie
End:
21 iulie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=984041580394237&set=a.387942960004105

Organizer

Muzeul Țării Crișurilor – Oradea
View Organizer Website

Venue

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Cetatea Oradea, Str. Iancu de Hunedoara 10
Oradea, Bihor 410520 Romania
+ Google Map