Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Piatra, jud. Teleorman: manifestarea “Constantin Aurel Dragodan – deţinut politic”

29 mai @ 12:41 EEST

afis C.A. Dragodan

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare Liceul Teoretic Piatra, manifestarea “Constantin Aurel Dragodan – deţinut politic”.

Evenimetul va avea loc joi, 22 octombrie 2015, ora 10.00, la Liceul Teoretic Piatra.

Muzeograful Steluţa Pătraşcu le va prezenta elevilor viaţa consăteanului lor Constantin Aurel Dragodan în timpul regimului comunist.

Constantin Aurel Dragodan a fost ridicat şi anchetat la vârsta de 23 de ani pentru activitate legionară şi a primit o sentinţă de 25 de ani de închisoare, din care a efectuat 22 de ani. A fost închis în temniţele de la Aiud, Jilava, Piteşti, Târgu Ocna etc. După eliberare a urmat cursurile Facultăţii de Litere din Bucureşti şi a profesat în oraşul Videle până la pensionare.

Scopul manifestării este acela de a conştientiza tinerii nu numai asupra unor evenimente istorice , ci şi asupra particularităţilor date de exemplele personale care, de cele mai multe ori, sunt date de cei de lângă noi.

Manifestarea “Constantin Aurel Dragodan – deţinut politic” se înscrie în cadrul Programului Educaţional “Muzeul te vizitează” .

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
12:41 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: