Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ploiești: Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează expoziția Cum respiră pământul a artistului fotograf Dan Mihalcea

6 iunie, 2023 - 30 iunie, 2023

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează
marți, 6 iunie 2023, ora 12.00, la sediul muzeului din Ploiești, B-dul Independenței nr. 1
vernisajul expoziției:
cum respiră pământul
a artistului fotograf
Dan Mihalcea
Expoziția itinerantă de fotografie „cum respiră pământul” este alcătuită din 20 de fotografii, pe care regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici, din județul Buzău.
În anul 2009 Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, o sărbătoare care atrage atenția asupra efectelor poluării și degradării mediului înconjurător, pentru conservarea naturii și pentru un viitor mai bun al planetei noastre.
Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” susține demersul regizorului Dan Mihalcea, prin care atrage atenția asupra contaminării mediului cu materiale care pot să influențeze negativ funcția naturală a ecosistemelor.
„Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului, pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctual lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână așa, fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să existe două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație, pe care privitorul o poate descoperi.” (Dan Mihalcea)
Dan MIHALCEA
Născut la Râmnicu-Vâlcea, este absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea Regie de Film și Televiziune, unde a obținut și diploma de master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de film și televiziune. Actualmente este doctorand, în anul II la Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf, Dan Mihalcea este laureate al câtorva festivaluri internaționale și naționale de film documentar și autorul unei expoziții – „Canonicon” – ce a fost găzduită în 2013 și pe simezele Muzeului de Artă din Ploiești.
Expoziția poate fi vizionată în holul de la etajul muzeului pe parcursul lunii iunie.
Pentru detalii, vă stă la dispoziție Departamentul de Servicii educative, Relații Publice și Documentare din cadrul Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“
Tel.: 0244 52 22 64, fax: 0244 511375, e-mail: office@artmuseum.ro

Details

Start:
6 iunie, 2023
End:
30 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo?fbid=692967269305200&set=a.537780598157202

Organizer

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”
B-dul Independenței nr. 1 (O.P:1, C.P. 2)
Ploiești, Prahova 100028 Romania
+ Google Map
View Venue Website