Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Reșița: EVERYDAY DRAWINGS Részegh Botond 5.10-31.10 | 2023

5 octombrie, 2023 - 31 octombrie, 2023

EVERYDAY DRAWINGS
Részegh Botond
5.10-31.10 | 2023
Reșița Muzeul Banatului Montan
Curator|Ana Negoiță
____________________________________________________________________________________
Expoziția aduce privitorul în lumea de zi cu zi a creației artistice în spațiul claustral, individual al atelierului. Această inserție extrem de personală în laboratorul artistic are capacitatea de a construi o relațiepe cât de stranie, pe atât de normală a artistului cu publicul. EVERYDAY DRAWINGS reprezintă de fapt o serie de lucrări de grafică și pictură care redau o stare de încordare, anxietate, de disconfort receptată în raport ceilalți sau cu sine. Fără a înfățișa în mod direct o agresiune, lucrările induc privitorului o stare de tensiune, prin dinamică, cromatică, prin structura compozițională,prin contraste cromatice sau fizionomice; fiecare imagine redă un tip de încordare prin descrierea unor posturi anatomice nefirești, declamator contorsionate.
Artistul redă o întreagă suită de personaje, neidentificabile, anonime care au capacitatea de a reprezenta diverse tipologii umane care somatizează teama, disconfortul, însingurarea sau în mod paradoxal, chiar exuberanța. Selecția lucrărilor prezintă un proces cumulativ care exemplifică un discurs artistic unitar care se compune din serii de lucrări organizare în jurul unei teme de cercetarea vizuală. Astfel, privitorul este deja familiarizat cu siluetele antropomorfice, expresionist – minimaliste ale lui ReszeghBotond. Acestea imprimă traseului expozițional o dinamică specifică, narând de fapto experiență autobiografică.
Botond Részegh, născut în 1977 la Miercurea-Ciuc, este unul dintre cei mai activi artiști din România din generația sa, se manifestă în diverse medii artistice: pictură, grafică, fotografie și s-a impus drept un nume de referință în zona muzeală și a galeriilor de artă din România sau internaționale. A dezvoltat o serie de proiecte artistice care interoghează prin mijloace specifice probleme sociale, științifice, psihologice, opera sa având în mod definitoriu o componentă a cercetării interdisciplinare. Expoziția este realizată cu sprijinul Muzeului Banatului Montan, Primăria Reșița, Consiliul Județean Caras- Severin și Primăria Miercurea Ciuc.

Details

Start:
5 octombrie, 2023
End:
31 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1358848554985405&set=a.731467511056849

Organizer

Muzeul Banatului Montan Reșița
View Organizer Website

Venue

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Google Map
View Venue Website