Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Săcele: vernisajul expoziţiei ASOCIAȚIA CULTURAL- SPORTIVĂ „IZVORUL”, DIN SĂCELE

29 mai @ 10:52 EEST

invitatie Izvorul fata

ASOCIAȚIA CULTURAL – SPORTIVĂ „IZVORUL”, DIN SĂCELE

Marți, 17 noiembrie 2015, ora 16.00, la Muzeul Etnografic Săcele situat pe Bdul. Brașovului nr. 153, va avea loc vernisajul expoziţiei ASOCIAȚIA CULTURAL- SPORTIVĂ „IZVORUL”, DIN SĂCELE.

Expoziția se dorește a fi o incursiune în trecutul Asociației prezentând istoricul, precursorii, fondatorii, activitatea culturală, sportivă și publicistică, precum și implicarea actuală a Izvoruluiîn viața comunității săcelene.

Fondată în 1922, Asociația Cultural-Sportivă Izvorul, a apărut și s-a dezvoltat datorită activități unor intelectuali originari din Săcele, care doreau ridicarea prin cultură și civilizației a propriei lor așezări; printre aceștia amintim pe academicianul Ioan Lepedatu, publicistul Victor Tudoran, profesorul și omul politic George Moroianu.

Prin intermediul revistelor Viața săceleană și Plaiuri Săcele, Asociația și-a asumat rolul de promotor al vieții culturale, contribuind la dezvoltarea literaturii, artei și la păstrarea tradițiilor și obiceiurile mocănești.

După o perioadă de întrerupere a activității, asistăm la o revenire a Izvorului în viața săcelenilor din 1994. De atunci până în prezent Asociația a organizat o serie de acțiuni în spiritul reînvierii tradițiilor cultural-istorice locale, promovării turismului și a protecției mediului, reeditării revistei Plaiuri Săcelene și a alor cărți și publicații de interes pentru cultura locală, transmiterii în timp a specificului locurilor și oamenilor din Săcele.

Detalii

Dată:
29 mai, 2024
Oră:
10:52 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: