Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sf. Gheorghe: Noaptea Muzeelor la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

24 mai @ 10:12 EEST

Noaptea Muzeelor

la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

16 Mai 2015

De 11 ani publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale pentru a celebra alături de alte mii de instituții similare din Europa Noaptea Muzeelor. De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașulinstituț ii și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative, etc. Este practic o sărbătoare a industriilor culturale ș i creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor deschise, etc.

Un număr mare de muzee din toată ţara sărbătoresc în anul 2015 Noaptea Muzeelor, propunând publicului expoziţii diversificate, spectacole, proiecţii şi evenimente speciale.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 16 mai 2015, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2015 găzduim pentru a 8-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

1. Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”

Program: 18:00 a.m. – 24:00 a.m.

Scurtă descriere: Lumea preistorică văzută pentru prima oară în 3D! Expoziţia prezintă vestigii arheologice, reconstituiri ale unor locuinţe, complexe rituale, vetre de foc, cuptoare de ars ceramica şi un profil stratigrafic al sitului arheologic, cu explicaţii privind specificul culturilor din care provin acestea. Situl arheologic se află în apropierea satului Şoimeni, comuna Păuleni-Ciuc, judeţul Harghita, în locul numit de localnici Dâmbul Cetăţii.

Expoziţie temporară interactivă:

1.Expoziţie tactilă “Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”.

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative , pornind de la tematica expoziţiei de arheologie. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante.

Dacă nu sunteţi în apropierea noastră vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână, şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa link-ul de mai jos: http://www.noapteamuzeelor.ro

Vă aşteptăm cu drag!

Cristina Ioana Felea

Muzeograf PR

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Sf. Gheorghe, str. Gabor Aron, Nr.16

Tel: 0267314139

www.mncr.ro/ www.facebook.com/mncro

secretariat@mncr.ro

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:12 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: