Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sfântu Gheorghe: Expoziţie cu cele mai alese donaţii

28 mai @ 23:07 EET

gyujtemeny 2014 web

Muzeul Naţional Secuiesc le propune vizitatorilor o Expoziţie cu cele mai alese donaţii, care au intrat în bogata Colecţie a instituţiei noastre, în
perioada 2009-2014.
Expoziţia cuprinde piese care depăşesc, în timp şi spaţiu, contextul istoric al Ţinutului Secuiesc: de la ceramica de mii de ani, descoperită în urma săpăturilor din Boroşneu, până la maiolica franceză, de la castronul Haban, la mobilier italienesc cu ornament de intarsie.
Pentru ca vizitatorul local să nu se simtă străin printre aceste obiecte cu totul speciale, sunt expuse şi piese din costumele populare specifice Ţinutului, precum şi capodopera pictorului Gyárfás Jenő, care îi oferă privitorului o perspectivă unitară asupra tuturor exponatelor.
Vernisajul Expoziţiei va avea loc miercuri, 19 noiembrie, ora 19, în Sala Toleranţei, iar cuvintele de deschidere vor fi susţinute de Vargha Mihály, directorul Muzeului, şi muzeograful Szőcsné Gazda Enikő.

Expoziţia nu ar fi fost posibilă fără gestul generos al donatorilor, cărora le mulţumim şi cu această ocazie pentru nepreţuita lor contribuţie la îmbogăţirea Colecţiei Muzeului Naţional Secuiesc!

Vă aşteptăm cu mult drag !
Muzeul Naţional Secuiesc
0267-312-442
www.sznm.ro

Detalii

Dată:
28 mai, 2024
Oră:
23:07 - 23:08 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: