Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată] pentru restaurarea Palatului Brukenthal

20 mai @ 15:35 EEST

Campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată] pentru restaurarea Palatului Brukenthal

Muzeul Naţional Brukenthal şi Asociaţia Brukenthalia derulează, în perioada 1 martie – 31 mai 2015, Campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată] pentru restaurarea Palatului Brukenthal.

Monument istoric de categorie A, Palatul Brukenthal nu a fost niciodată restaurat integral în cele peste două secole de funcţionalitate a clădirii.

Considerând faptul că în anul 2017 se împlinesc 200 de ani de la inaugurarea în Palatul Brukenthal a primului muzeu din România, campania „White Palace – Dark Story” are ca scop conştientizarea publicului asupra stării de deteriorare a clădirii monument istoric şi a necesităţii imperative de demarare a lucrărilor de restaurare.

Structura conceptului este modulară, în fiecare lună prezentându-se o altă temă (MARTIE – piatra, APRILIE saloanele de recepţie, MAI faţada secundară a Palatului Brukenthal), prin intermediul textelor, a albumelor foto şi a trei filme realizate cu sprijinul formaţiei Deine Lakaien, Germania.

În cadrul acestei campanii a fost iniţiată o petiţie pentru restaurarea Palatului Brukenthal, care poate fi semnată la sediile Muzeului şi online pe site-ul instituţiei http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/petitie/ .

Campania poate fi urmărită pe site-ul oficial al Muzeului Naţional Brukenthal www.brukenthalmuseum.ro şi pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/pages/Brukenthal-National-Museum-Muzeul-Na%C8%9Bional-Brukenthal/192679920764615?fref=ts .

Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare

Muzeul Naţional Brukenthal

––––––––––––––––––––––––––

Maria Barna, Ph. D.
Head of PR, Marketing and Education Department
Brukenthal National Museum
Piata Mare 4-5, SIBIU – 550163
Tel:+40 269 217 691
Fax: +40 269 211 545
Mobil: +40 732 124 414
E-mail: maria.barna@brukenthalmuseum.ro
mariaspatariu@gmail.com
http://www.brukenthalmuseum.ro
Support our campaign for BRUKENTHAL PALACE RESTORATION. Sign the PETITION on
http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/petitie/

Details

Date:
20 mai, 2024
Time:
15:35 EEST
Event Category:
Event Tags:
,