Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Demolarea pavilionului situat la intrarea principala in Muzeul in aer liber

31 mai @ 00:13 EET

Demolare pavilion 2

La inceputul lunii iulie au inceput lucrarile de demolare a pavilionului actual situat la intrarea principala in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Pavilionul Muzeal Multicultural, care urmeaza a fi construit pe locul acestuia gratie proiectului „Patrimoniu deschis”, va oferi, publicului vizitator, facilitati sporite de acces si va permite, de asemenea, valorificarea patrimoniului cultural al Muzeului Civilizatiei Transilvane ASTRA.
Datorită fluxului tot mai mare de vizitatori romani si straini, pavilionul nu mai poate asigura spatiul necesar valorificarii si promovarii patrimoniului si valorilor multiculturale si multietnice. De asemenea, spatiul interior al actualului pavilion este insuficient pentru birourile personalului de specialitate, conditiile de primire si interferenta cu publicul vizitator fiind limitate si prin incapacitatea de a face fata numarului tot mai mare de turisti. In plus, pavilionul actual nu este prevazut cu posibilitati de acces pentru persoanele cu dizabilitati.
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale gazduieste cea mai mare expozitie etnografica in aer liber din Europa si este beneficiarul proiectului predefinit „Patrimoniu deschis”, finantat prin intermediul Granturilor SEE (Spatiul Economic European – Islanda, Liechtenstein, Norvegia) cu o suma totala de 3.500.054 euro nerambursabili. Termenul de finalizare al proiectului este aprilie 2016.
Cu mulţumiri,

…….
Anda Ionas
Muzeograf PR

Departamentul Marketing
Complexul National Muzeal ASTRA
Tel: +40 269 20 24 19 Fax: +40 269 21 80 60
Mobil: 0751 166545
www.muzeulastra.rowww.muzeulastra.com

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
00:13 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: