Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: „Din casa dogarului” – atelier pentru realizare mobilier de păstrare/depozitare a resurselor de hrană

16 septembrie, 2022 - 18 septembrie, 2022

„Din casa dogarului” – atelier pentru realizare mobilier de păstrare/depozitare a resurselor de hrană
🗓Data: 16-18 septembrie 2022 (vineri-duminică)
⌚Orar: 10-18 (pauză de la 13 la 14)
📍Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria din Goiești-Vidra (Crângul din Apuseni) & Târgul de Țară
ℹ️ Intri în ,,casa dogarului” și ieși cu o experiență cel puțin utilă ! În cadrul acestui atelier demonstrativ punem în valoare meșteșugul dogăritului prin confecționarea de instrumentar de inspirație tradițională din lemn (vase din doage, butoiașe, găleți pentru apă, ciubere, bote). Nu oricum, ci adaptat la bucătăria contemporană, adică util, practic și de un real folos. Atelierul interactiv va fi susținut de Dan Haneș, un meșteșugar din Munții Apuseni, care a învățat tainele dogăritului din străbuni și l-a transmis apoi generații de noi ucenici.
👉Așa că vizitatori de pretutindeni, vă dăm ocazia să interacționați direct cu meșterii și meșteșugurile tradiționale! Animă ASTRA! vă implică activ la confecționarea instrumentarului arhaic, sub îndrumarea directă a meșterilor. Sau, dacă vreți, puteți achiziționa obiecte realizate aici.
✔Atelierul se desfășoară în cadrul Proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Detalii

Începe:
16 septembrie, 2022
Se termină:
18 septembrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeulastrasibiu/posts/pfbid032mLs6e9faByX63e8u47nbW7QWCgQuh7hdMUJ1QZmdfB6exW7r6UxQcArmyNYYAWFl

Organizator

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare