Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Expoziţia “Dezvoltarea sustenabilă a peisajului: Perspectivele dezvoltării socio-ecologice în sudul Transilvaniei”

24 mai @ 10:13 EET

dezv sustenabila peisaj

Locul de desfăşurare: Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu

Durata: 19.07 – 19.08.2014

Vernisaj: 19 Iulie, orele 12

Curator: Prof. dr. Joern Fischer

Coordonator MNB: Ana-Maria Păpureanu

Expoziţia face parte din proiectul Sustainable landscapes:
A social-ecological study on the future of Southern Transylvania
coordonat de către Leuphana Universität Lüneburg (Germania) prin prof. dr. Joern Fischer.

Proiectul a fost finanţat de către Fundaţia Alexander von Humboldt.

Parteneri: The Mihai Eminescu Trust, Fundaţia Adept, Milvus Group, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu

Text oferit de curatorul expoziţiei:

O echipă coordonată de către prof. dr. Joern Fischer, aparţinând Universităţii Leuphana Lüneburg (Germania), a iniţiat un proiect de cercetare a patrimoniului natural şi cultural (relaţiile comunitate – tradiţii – natură) din Podişul Târnavelor, pe durata a cinci ani (2010 – 2014).

Regiunea Târnavelor, una dintre resursele unice naturale şi culturale ale României dar şi ale Europei, se confruntă cu numeroase schimbări socio-economice şi demografice. Scopul acestui proiect de cercetare, a fost acela de a înţelege modul în care aceste modificări pot fi asimilate pozitiv, de către comunitate şi instituţiile locale, fără a compromite valorile culturale şi naturale ale regiunii.

Rezultatele proiectului oferă o gamă largă de informaţii cu privire la diversitatea naturală şi culturală a regiunii, asupra modului în care localnicii valorifică/apreciază mediul înconjurător. Aceste informaţii trasează perspective atât asupra oportunităţilor cât şi asupra barierelor ce stau în calea dezvoltării socio-economice a sudului Transilvaniei. Expoziţia, de postere, urmăreşte patru traiectorii posibile de dezvoltare sau „scenarii”, rezultate în urma proiectului şi a atelierelor de lucru desfăşurate în colaborare cu instituţiile şi factorii de decizie locali.

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita blogul http://peisajesustenabile.wordpress.com sau pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/peisaje.sustenabile

Detalii

Dată:
24 mai, 2024
Oră:
10:13 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,