Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sinaia: expozitia temporara „Arta si Ceremonial la Mesele Regale”

25 iulie @ 13:00 EET

Muzeul National Peles anunta expozitia temporara „Arta si Ceremonial la Mesele Regale”, care va putea fi vizitata la Castelul Peles intre 19 decembrie 2014 si 30 aprilie 2015.

De o corectitudine exemplară, foarte exigent cu sine, regele Carol I al României a dus o viaţă aproape austeră. Era o fire introvertită, rareori destăinuind cuiva gîndurile şi planurile sale, neavînd prieteni intimi, ci numai consilieri. Interesant este faptul că în viaţa personală regele se comporta natural, ca un om cu pasiuni de colecţionar, sensibil la artă şi frumuseţile naturii, cu preferinţe culinare nesofisticate şi oferind ospitalitate personalităţilor invitate la castelul Peleş.

Expoziţia temporară Artă şi ceremonial la mesele regale ne introduce în viaţa cotidiană a familiilor regale din România perioadei 1866-1930, Carol I şi Elisabeta, Ferdinand şi Maria, de la Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Palatele regale din Bucureşti.Vom descoperi colecţiile de porţelanuri, tacâmurile din argint, paharele din cristal destinate meselor de la Curte, programul şi meniul zilnic cu felurile de mâncare preferate. De asemenea, vom lua cunoştinţă cu oaspeţii de marcă invitaţi la dejunurile oficiale şi la seratele dansante.

Această manifestare culturală de excepţie este cadoul de Crăciun pe care Muzeul Naţional Peleş îl face vizitatorilor săi, începând cu 20 decembrie 2014, urându-le Sărbători Fericite şi un An Nou mai bun!

Catalogul expoziției

Va multumesc,

– Alexandru Duta

Departamentul de Relatii Publice
Muzeul National Peles

http://www.peles.ro
0244 310 918

Details

Date:
25 iulie, 2024
Time:
13:00 EET
Event Category:
Event Tags: