Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Slobozia: expoziția „Cărțile de rugăciuni – abecedare ale credinței și pâine pentru suflet”

18 aprilie - 25 aprilie

Joi, 18 aprilie 2024, la orele 12,00, se va deschide expoziția „Cărțile de rugăciuni – abecedare ale credinței și pâine pentru suflet”, organizată de Muzeul Național al Agriculturii în parteneriat cu Episcopia Tulcii, cu sprijinul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și Consiliului Județean Ialomița.
Expoziția cuprinde un număr de 96 de piese, cele mai multe dintre ele fiind cărți de rugăciuni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în zilele noastre, tipărite cu alfabet chirilic, de tranziție și cu grafie latină. Sunt și cărți de rugăciuni în limbi străine, pentru diferitele comunități religioase de pe teritoriul țării noastre – germană, italiană, maghiară, greacă, armeană, bulgară, rusă, ebraică, aromână, dar și engleză și franceză.
Alături de cărțile de rugăciuni, sunt expuse și câteva obiecte liturgice, precum icoane, cutiuțe pentru păstrarea Sfintei Împărtășanii, linguriță pentru împărtășanie, cruce de binecuvântare, metanie, rozariu.
Cărțile de rugăciuni se adresează tuturor categoriilor sociale, indiferent de rang sau vârstă, unele dintre rugăciuni fiind speciale pentru copii și școlari sau pentru vremuri de război.
Prof.dr. Gheorghe Petre,
Manager Muzeul Național al Agriculturii

Detalii

Începe:
18 aprilie
Se termină:
25 aprilie
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=937722015028567&set=a.481059684028138

Organizator

Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Agriculturii – Slobozia
B-dul Matei Basarab nr. 10
Slobozia, Ialomița 920031 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare