Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suceava: expoziția „…vorba doamnei Bardă”

31 mai, 2023 - 18 iunie, 2023

Muzeul Național al Bucovinei vă invită miercuri, 31 mai 2023, ora 16, în foaierul Muzeului de Istorie, la vernisajul expoziției numită sugestiv „…vorba doamnei Bardă”.

Expoziția inițiată de doamna Tatiana Chideșa este realizată cu lucrări provenite exclusiv din colecții private. În lucrările expuse se regăsesc temele preferate ale artistei și multe dintre acestea sunt personalizate prin dedicații pline de umor. Veți regăsi pe simezele muzeului de la autoportrete, flori, naturi statice, peisaje până la grafică sau desen satiric, lucrări realizate într-o manieră personală, inconfundabilă.

Expozitia va fi prezentata de prof. Elena Andriescu.

La vernisaj, Marius Alexandru Aluncarite, profesor la Colegiul National de Arta „Ciprian Porumbescu” va sustine un recital de chitara clasica.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), premiată în 1981 şi 1982 la concursul „Voroneţiana” de la Gura Humorului, a fost recompensată pentru meritele sale cu titlul „Cetăţean de onoare” al Sucevei în anul 2000, iar una din străzile oraşului îi poartă numele.

Expoziția se dorește a fi o omagiere a personalității artistice creatoare și a omului Ileana Bardă (1931-2004), în preajma zilei sale de naștere: 1 iunie. Pentru anul 2024, la 20 de ani de la moartea pictoriței, Muzeul Național al Bucovinei intenționează a publica un album Ileana Bardă, proiect sprijinit și finanțat de Consiliul Județean Suceava.

Mulțumim și pe această cale colecționarilor suceveni, datorită cărora a fost realizată această expoziție!

Details

Start:
31 mai, 2023
End:
18 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeulbucovinei.ro/2023/05/29/vorba-doamnei-barda/

Organizer

Muzeul Bucovinei
Email
https://muzeulbucovinei.ro

Venue

Muzeul de Istorie Suceava – Muzeul Bucovinei
Str. Ştefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava 720003 Romania
+ Google Map
View Venue Website