Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași: workshop-ul interdisciplinar ‘Arhitectură și Arheologie Experimentală: Ilustrarea scenariului de utilizare și funcționare a unui Archaeodrom’

18 mai @ 03:24 EEST

Workshop interdisciplinar la Sultana-Malu Rosu

 

În perioada 18-26 iulie 2015, pe situl arheologic de la Sultana-Malu Roșu, jud. Călărași, se desfășoară workshop-ul interdisciplinar ‘Arhitectură și Arheologie Experimentală: Ilustrarea scenariului de utilizare și funcționare a unui Archaeodrom’.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Municipal Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea (jud. Călărași) și are drept scop principal dezvoltarea soluțiilor de realizare a parcului arheologic experimental ce se va realiza în 2016 în proximitatea sitului arheologic sus menționat.

La acest workshop participă studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’ București și Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, precum și specialiști din cadrul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Municipiului București și Muzeului Municipal Călărași.

Soluțiile propuse pentru realizarea viitorului parc arheologic experimental de tip Archaeodrom de la Sultana-Malu Roșu vor face obiectul unor expoziții temporare la București și Călărași, în cursul lunii octombrie 2015.

Workshop-ul se desfășoară în cadrul proiectului ‘Ecouri ale trecutului reflectate in prezent…O incercare de reconstituire a societății neolitice prin intermediul arheologiei experimentale – ARCHAEODROM’ (contract 338/2014), finanțat de către Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) și implementat de către Muzeul Național de Istorie a României, Universitatea București și S.C. S&S Proiectare S.R.L.

______________________________________

Dr.Catalin Alexandru Lazar

National History Museum of Romania

Calea Victoriei, no. 12, sect. 3, zipcode 030026

Bucharest, Romania

e-mail:acltara@yahoo.com, lazarc@arheologie.ro

web:http://www.mnir.ro/, http://www.arheologie.ro/

http://mnir.academia.edu/CatalinLazar

https://www.researchgate.net/profile/Catalin_Lazar

https://www.facebook.com/archaeodrom

phone: +40721712378, +40757034070

____________________________

Details

Date:
18 mai, 2024
Time:
03:24 - 03:25 EEST
Event Category:
Event Tags: