Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Surpriză la Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal! Cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor veți avea ocazia să vedeți o pictură digitală din producția serialului Game of Thrones!

30 septembrie, 2022 - 1 octombrie, 2022

Surpriză la Muzeul de Artă Contemporană Brukenthal! Cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor veți avea ocazia să vedeți o pictură digitală din producția serialului Game of Thrones!
Așteptăm cu nerăbdare weekendul pentru a descoperi împreună traseul celor mai surprinzătoare locații și proiecte culturale! Expoziția Asociației Brukenthal von Studio, Sibiu Contemporary Art Festival – SCAF #3, va face parte anul acesta din ediția cu numărul șase a proiectului național Noaptea Albă a Galeriilor.
Prilej cu care Muzeul Național Brukenthal vă invită weekendul acesta, 30.09-1.10.2022, să vizionați expoziția și să cunoașteți echipa Brukenthal von Studio la Muzeul de Artă Contemporană situat pe strada Tribunei la numărul 6. Atât vineri cât și sâmbătă muzeul va fi deschis începând cu orele 18:00, ultimele intrări fiind admise la orele 23:00. Acest interval orar, 18:00 – 24:00, reprezintă programul unic de vizitare al Muzeului de Artă Contemporană, expozițiile fiind închise pe timpul zilei în perioada amintită: 30.09-1.10. Vizitarea expoziției va fi gratuită pentru toate categoriile de public.
Alexandru Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal a declarat: „O premieră în planul expozițiilor de artă din Sibiu, o prezintă anul acesta la SCAF, o pictură integral digitală din lumea pre-producției de film. Este vorba de lucrarea intitulată „Hodor”, realizată de Robert Șimon, VFX concept artist, pentru Serialul Game of Thrones realizat de HBO. Festivalul de artă contemporană de la Sibiu aflat acum la cea de a 3 a ediție este cel mai important eveniment al artei contemporane din Sibiu. Am propus organizatorilor ca începând din anul 2023, Sibiu, împreună cu Muzeul Național Brukenthal să găzduim în toate spațiile de expoziții temporare ale muzeului un mare Festival al artei contemporane sau dacă nu o Bienală Internațională de Artă Contemporană. Avem datoria să așezăm Sibiul pe harta expozițiilor artei contemporane din întreaga lume, iar artiștii așteaptă un ajutor.”
Robert Șimon detaliază: „Pe baza scenariului, rolul meu, împreună cu realizatorul efectelor vizuale (Joe Bauer), a fost acela de a vizualiza acțiunea și de a descrie cât mai amplu o scenă complexă de bătălie. Pe baza unui astfel de concept, echipele din post-producție creează setul, filmează și subsecvent realizează efectele vizuale (digitale) având în lucrarea pe care o puteți vedea la Muzeul de Artă Contemporană, toate informațiile necesare, precum compoziția scenei, unghiul camerei de filmat, paleta de culori, eclerajul și altele.”
Curatorul expoziției, Alexandra Runcan, ne îndeamnă să descoperim în cadrul expoziției SCAF #3 un univers vizual alcătuit din lucrări de pictură și grafică dar și instalații și obiecte recontextualizate și o secțiune dedicată bijuteriei contemporane. În portofoliul prezentei ediții regăsim lucrări semnate de 16 artiști plastici: Robert Șimon, Florin Viorel, Cristina Fău, Ioan Muntean, Celestina Albișor, Máthé Lászlό, Ilie Mitrea, Andra Urdea, Andrei Popa, Ovidiu Hulea, Albert Sofian, Andrea Bernath, Andreea Catana, Cătălin Precup, Alexandra Stoica și Ingrid Juncanariu. Iar în secțiunea de bijuterie cei 16 autori: Doina Bacalu, Silvia Cruceru, Maria Dima, Alis Lalu, Diana Pantea, Ionuț Ciobota, Cleopatra Coșuleț, Lucia Vicențiu, Lucienne Buga, Szidónia Csiki, Miruna Belicovici, Alexandru Oancea, Diana Toboșaru, Claudiu Emilian Bîrtașu, Roxana Hodorog, Andreea Popescu; vă invită să descoperiți piese create în zona de concept și estetică alternativă a bijuteriei.
Mai multe informații despre locațiile și proiectele NAG 2022 sunt disponibile pe site-ul https://www.noapteagaleriilor.ro/ și pe Facebook @Noaptea Alba a Galeriilor Sibiu.

Detalii

Începe:
30 septembrie, 2022
Se termină:
1 octombrie, 2022
Categorie Eveniment:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=558074842788137&set=a.541983097730645

Organizator

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Contemporană – Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Str. Tribunei, Nr. 6
Sibiu, Sibiu Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare