Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgoviște: Lansarea volumului „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană”

31 mai @ 00:49 EEST

Lansarea volumului „Revoluţia după Darwin. Pledoarie pentru specia umană”,

de către Știință &Tehnică și Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic

Revista Știință&Tehnică împreună cu Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic organizează, în data de 18 februarie 2015, un spectaculos eveniment dedicat științei și evoluției umane.

În cadrul science-show-ului interactiv care va avea loc, începând cu ora 13.00, la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște (Str. Stelea, nr.4), se va lansa cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.

„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” (272 pag., Editura Știință&Tehnică) aduce în atenția publicului larg, nu atât dovezi în favoarea teoriei evoluției – evoluția este un fapt dovedit! –, ci o serie de rezultate spectaculoase ale unor studii fundamentale recente și actuale cu privire la originea vieții și a evoluției acesteia de-a lungul timpului. Volumul, scris cursiv, alert, pe înțelesul tuturor, aduce la zi teoriile emise de-a lungul timpului vizavi de ceea ce a însemnat evoluția, de la punctul zero al apariției vieții și până în prezent, explicând paradigma evoluției speciei umane.

Cartea dezvăluie miracolul științific al apariției și evoluției Viului, prin interconexiuni între studiile vechi și cele noi, și realizează un periplu halucinant prin toată istoria viului, plecând din cele mai vechi timpuri, de la formarea sistemului nostru solar, până la viitorul probabil în care vom coloniza noi sisteme solare prin călătorii interstelare.

„Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” se lansează pe piață împreună cu ediția de februarie a revistei „Știință&Tehnică”, iar începând din luna iunie va fi disponibilă și în librării.

În cadrul evenimentului care se va desfășura în incinta Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, vor vorbi oameni de știință, scriitori și jurnaliști de știință într-un science show live și interactiv.

Invitat de onoare: Alexandru Mironov.

***

Știință&Tehnică este cea mai veche și mai prestigioasă publicație de popularizare a științelor din România. O istorie de peste 60 de ani, în prezent lider pe segmentul său, cu peste 100 de pagini dedicate lunar științelor și tehnologiilor, Știință&Tehnică aduce publicului român cele mai noi teorii, invenții, descoperiri și prototipuri, într-un limbaj prietenos, pe înțelesul tuturor. În 2015, Știință&Tehnică va scoate noi cărți, reviste, websiteuri pop-sci, va întreprinde expediții și experimente inedite și va lansa concursuri naționale destinate elevilor și studenților.

Detalii

Dată:
31 mai, 2024
Oră:
00:49 EEST
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: